Резултатите от местния вот не означават началото на края на

...
Резултатите от местния вот не означават началото на края на
Коментари Харесай

Анкара: Местният вот не е началото на края на властта на Реджеп Ердоган

Резултатите от локалния избор не значат началото на края на ръководството на нашия президент Реджеп Ердоган, сподели помощник на президента в Анкара пред в. Хюриет.

Ибрахим Калън е коментирал изказания на опозиционни водачи, които са декларирали, че след успеха в столицата Анкара, Истанбул и Измир (третия по величина град) властта на Ердоган е почнала да се пропуква. "Ние победихме, тъй като получихме болшинството от гласовете в страната. Това, че Народнорепубликанската партия (НРП) и други наши съперници имат кметове към момента не е доказано публично. Ние започнахме процедура по обжалване на резултатите в столицата и най-големия град в страната ни. Процедурата по повторното преброяване на бюлетините в Истанбул към този момент стартира ", е декларирал той.

"Мандатът на нашия президент изтича през 2023 година В годината, когато ще честваме едновековния празник от основаването на Република Турция, ние ще избираме и държавен глава, и парламент. Дотогава няма да има други избори ", е показал още Калън.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР