Резултатите от контранастъплението на украинската армия ще бъдат скромни, САЩ

...
Резултатите от контранастъплението на украинската армия ще бъдат скромни, САЩ
Коментари Харесай

The Washington Post: САЩ очакват скромни резултати от пролетната контраофанзива на Украйна

Резултатите от контранастъплението на украинската войска ще бъдат скромни, Съединени американски щати се съмняват в способността на Киев да реализира задачите си. Това заяви The Washington Post, базирайки се на оценки на американското разузнаване, съдържащи се в изтеклите в мрежата документи на Пентагона.

 

Изданието цитира данни от документ с гриф " строго секретно ", който е формиран при започване на февруари въз основа на информация от сътрудници и електронно разузнаване. Вероятно при съставянето му са употребявани секретни способи на Централно разузнавателно управление на САЩ и Агенцията за национална сигурност.

 

В документа се приказва за " дефекти във образуването на силите и поддръжката " на украинската войска, както и за вероятността украинската интервенция да докара единствено до " скромни териториални придобивки “.

 

Според вестника в документа се отбелязва, че тактиката на Украйна е да върне териториите на изток под собствен надзор и опит да се пререже " сухопътния мост “ към Крим. Американските разследващи организации обаче считат, че засилената съветска защита, съчетана с " продължаващите дефекти на Украйна в образованието и доставките на муниции, евентуално ще попречват напредъка и ще усилят загубите по време на офанзивата “.

 

Според изданието неподходяща оценка за бъдещите дейности на ВСУ за Киев се съдържа освен в секретния документ. Вестникът се базира на неназовани американски публични лица и написа, че секретната оценка на Националния съвет за разузнаване на Съединени американски щати също планува скромни резултати от бъдещата атака на ВСУ. Събеседниците на изданието настояват, че тази оценка неотдавна е била показана на група лица в Конгреса. Според експертните прогнози Украйна надали ще успее да си върне толкоз територия, колкото през есента на 2022 година, отбелязва вестникът.

 

Изданието написа, че няколко седмици след правенето на документа американски представители са провели диалози с " украински водачи ". Те са се пробвали да схванат дали упоритостите за нахлуване на Киев дават отговор на неговите благоприятни условия.

 

Един продан на отзиви по този въпрос се е състоял в средата на март по време на телефонен диалог, в който участваха ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Марк Мили, министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джо Байдън, Джейк Съливан и техните украински сътрудници.

 

Според един от събеседниците на вестника, американски чиновници са провели щабно обучение с присъединяване на украински военни ръководители. Те са желали да показват развиването на разнообразни сюжети за нахлуване и да покажат следствията от " несъразмерното разпространяване на силите ".

 

В резултат на срещите всички страни са останали с чувството, че Киев стартира да осъзнава " рестриктивните мерки на своите нападателни благоприятни условия “ и се приготвя " по подобаващ метод “.

 

" Перспективата за наливане на милиарди долари във военна невъзможност единствено с постепенни облаги в една или друга посока може да отслаби решимостта на поддръжниците на Киев в Европа и в Съединените щати, евентуално засилвайки апелите за договаряния сред Киев и Москва “, написа The Washington Post.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР