Резултатите от изборите за 49-о НС задават ред възможности -

...
Резултатите от изборите за 49-о НС задават ред възможности -
Коментари Харесай

Атанасова: Не искаме да отваряме рани, а заедно да постигаме успехи

Резултатите от изборите за 49-о Народно събрание задават ред благоприятни условия - както за излаз от рецесията, по този начин и за затъване в нея. Гражданите демонстрираха еднопосочно - че политическата рецесия не може да бъде решена от една партия или коалиция. Общото в тези резултати е, че демонстрират единствения излаз - той е вероятен единствено в случай че със взаимно почитание сред партиите се реализиран взаимни отстъпки и единодушие за стратегически значими решения за страната и възобновяване на разговора. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова от името на групата в 49-ия парламент.

Всеки, който не се съобрази, ще загуби освен гласоподаватели, само че и вероятност за дълготрайно присъединяване в политическия живот в страната.- 

Ние от ГЕРБ-СДС знаем, че най-трудната борба е борбата със самия себе си, със личното си его, илюзии и дефекти. Тази борба е надалеч по-важна от конюнктурата борба с съперника, тъй като е решаваща, съобщи Атанасова-. 

Изходът от тази борба зависи от нас и силите да преодолеем себе си, от опцията за качествена смяна. В последните 2 години бяхме подложени на тествания, само че най-голямото прелъщение бе да се превърнем в фракция, да се затворим и заживеем в собствения свят, да се отдаде на фантазии за реванш и жадност за възмездие, да забравим уговорките и да обявим всички за неверници и еретици, изброи Атанасова-. Да заживеем като жертва, която мечтае да е главорез.

Найголямата ни победа бе, че не се превърнахме нито в жертва, нито в главорез, избави ни напомнянето, че най-важното е да даваме решения за обществото, да съхраним неговата целокупност, увери водачът на ПГ на ГЕРБ. 

Народът сподели, че нито една партия не може да реши политическата рецесия сама, съобщи Атанасова. Имаме схващане, че нашата победа няма по какъв начин да се състои в проценти и цифри. Тя би била годна, в случай че 49-то заседание излъчи устойчиво и умело ръководство, увери Атанасова.

Готови сме да беседваме с всяка партия и да се съобразим с другите причини, посочи тя. Не сме тук да отваряме нови рани, а да дадем политическа форма на разбирането, че можем заедно да реализираме триумфи, съобщи Атанасова. 

Днес, когато Юда е придал Учителя за 30 сребърника, да знаем, че в основата на всяко изменничество е липса на примирение и непотиснатата гордост.

Няма да предадем фантазиите и вярата на хората, заключи Атанасова.

Снимка: Агнес Методиева 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР