Резултатите от анкетата сред жителите на Япония няма да повлияе

...
Резултатите от анкетата сред жителите на Япония няма да повлияе
Коментари Харесай

Резултатите от анкетата сред жителите на Япония няма да повлияе на решимостта на МОК да проведе Олимпиадата в Токио

Резултатите от анкетата измежду жителите на Япония няма да повлияе на решимостта на Международния олимпийски комитет (МОК) да организира Олимпийските игри в Токио идващото лято, оповестиха пред ТАСС от МОК.

Във вторник японският народен ефирен канал NHK разгласява резултатите от анкетата за желанието на жителите на страната хазаин за провеждането на игрите в Токио. Подкрепа за Олимпиадата показаха 27% от интервюираните, до момента в който 32% бяха за нейната анулация, а 31% - за второ отсрочване. Японците се опасяват, че притокът на задгранични туристи може да усили разпространяването на КОВИД-19.

" Ние сме изцяло съсредоточени върху сполучливото осъществяване на Олимпийските игри през идната година в Токио ", се споделя в изказването на МОК

NHK събра публично мнение през декември. През октомври анкета на телевизионния канал сподели, че игрите в Токио са подкрепени от 40% от жителите на Япония, като 23% от интервюираните поддържат анулацията им.

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат през лятото на тази година, само че бяха отсрочени с година поради пандемията от ковид. Церемонията по откриването на игрите би трябвало да се състои на 23 юли 2021 година.

Днес губернаторът на Токио Юрико Койке увери, че градът ще бъде хазаин на Олимпийските игри.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР