Резултатите, които България е постигнала в изпълнение на изискванията за

...
Резултатите, които България е постигнала в изпълнение на изискванията за
Коментари Харесай

Нидерландия и Австрия проверяват дали България изпълнява изискванията за Шенген

Резултатите, които България е постигнала в осъществяване на условията за влизане в Шенгенската зона, ще бъдат тествани през септември от задгранична задача с присъединяване и на представители на Нидерландия и Австрия - двете страни, което към момента са срещу приемането на България в пространството без гранични инспекции.

На последното съвещание на държавното управление министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е докладвал за свои срещи с еврокомисаря за вътрешните работи Илва Йохансон, и с министъра на миграцията на Нидерландия Ерик ван дер Бург. 

В рамките на двустранните си срещи министър Стоянов е уведомил за подхванатите от страната ни дейности в осъществяване на рекомендациите от Европейската комисия в отчета за върховенството на закона.

В момента най-важното, по думите му, е страната ни да получи единодушие от Нидерландия.

Министър Ван ден Бург е показал, че въпреки и държавното управление в Нидерландия да е служебно, има упования то да има мандата работи по въпроси от европейския дневен ред, в това число и тематиката за Шенген, съобщи БНР.

В тази връзка той е изразил предпочитание за осъществяване на задача у нас, което е и желанието на страната ни, а координацията ще се поема от Европейската комисия.

Възможно е до 15 септември, делегацията да пристигна в България, с цел да извърши инспекция на място и да бъдат заложени въпроси на съответните български специалисти.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР