Резултатът сега е 47 кметове на общини от ДПС, от

...
Резултатът сега е 47 кметове на общини от ДПС, от
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Присъствието на ДПС в местната власт категорично е увеличено

Резултатът в този момент е 47 кметове на общини от Движение за права и свободи, от които 37 като Движение за права и свободи, 1 самостоятелен и 9 съдружни. Факт е, че на тези локални избори си запазихме въздействието в локалната власт и увеличихме наличието си. Присъствието на Движение за права и свободи в локалната власт категорино е увеличено. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ след края на балотажите на Местни избори 2019.

Той акцентира, че е разширена и географията. 35% от кметовете на кметства са определени от Движение за права и свободи или в коалиция, регистрира още Карадайъ. От общинските съветници 916 общински съветници са определени от Движение за права и свободи, т.е. 18%, а от кметовете на кметства над 35% в страната са определени от Движение за права и свободи, като в някои от случаите те са определени в коалиция.

" Изборите са главен детайл на демокрацията, само че когато те са законни, свободни, почтени и има осведомен избор на гласоподавателите. Дали бяха осведомени гласоподавателите? Продължава да има възбрана за предизборна акция на език, друг от българския. За уседналостта. Независимо от резолюция от Европейски Съюз, даже и за жители отвън Европейски Съюз, в българското законодателство има ограничение на конституционните права на българските жители въобще да гласоподават поради уседналостта. И ред други забрани в изборното законодателство ", изброи Мустафа Карадайъ.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР