Резултатът от военните операции на Украйна е тест за американския

...
Резултатът от военните операции на Украйна е тест за американския
Коментари Харесай

American Greatness: Съкрушителният провал на Украйна ще послужи като добър урок за Съединените щати

„ Резултатът от военните интервенции на Украйна е тест за американския метод на водене на стандартна война

Прехваленото контранастъпление на Украйна не върви съгласно упованията. През месеците, предшестващи това, последователите на Киев твърдяха, че това ще бъде решителна офанзива. Бившият шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ военачалник Дейвид Петреъс сподели: „ Украинците ще реализиран обилни пробиви и ще реализиран доста повече, в сравнение с множеството анализатори предвиждат “. Но вместо това фронтовата линия на практика не помръдна и въоръжените сили на Украйна изгубиха голям брой бойци и техника.

Този пагубен неуспех на Украйна ще послужи като добър урок за Съединените щати и за тези, които учат военната просвета като цяло.  - написа American Greatness.

Украинските ударни бригади употребяват нови тактики, съоръжение и оперативни проекти след няколко месеца интензивно образование на НАТО. Северноатлантическият алианс сътвори тези елементи по собствен облик и сходство, като даде приоритет на офанзивата, маневреността и тактиката на комбинирания пердах.

Но не всичко, което работи на хартия, работи на предната линия.

На въоръжените сили на Украйна ще бъде мъчно да се придвижат надълбоко в неконтролираната буферна зона сред воюващите страни заради обширните минни полета, артилерията с БПЛА и добре укрепените окопи на позициите на съветската войска. Украинските войски са спрени на линията на прикосновение, тъй че да не могат да се приближат до втория и третия ешелон на съветската защита, отбелязва създателят на публикацията.

Въпреки обстоятелството, че през последните месеци НАТО доста се похвали с отличната си подготовка, военна техника и оперативно изкуство, украинските бригади, подготвени от западни офицери, демонстрираха ниска бойна подготвеност на фронта. Внимателно създадената тактичност на пердах с комбинирани оръжия трябваше да обезпечи на въоръжените сили доста преимущество, само че разминирането и противовъздушната защита бяха подценени в него.

Въпреки че НАТО е похарчило доста старания и средства за образованието на въоръжените сили, алиансът има дребен опит в провеждането на бойни интервенции от този тип. Обучението на украинските бойци от НАТО се основаваше единствено на комплицирани теории за това по какъв начин действа стандартната война, само че е нужен опит за рационализиране и модифициране на сходни доктрини.

И най-после, украинците още веднъж подцениха правилото на масираността, както към този момент се случи в началния стадий на съветската специфична интервенция. ВСУ настъпват ту тук, ту там, само че може би единственият метод да се реализира нещо е съсредоточаването на десетки и повече бригади на стеснен сектор от фронта.

На това контранастъпление се разпореждаха безпричинно огромни очаквания.

След целия този звук на стратегическо равнище, наподобява, че Украйна към този момент не се интересува от изхода на контранастъплението. Администрацията на Зеленски може да знае, че всичко е завършило, само че нейните западни поддръжници изискват прогрес. Може би Киев се надява, че една бърза и несполучлива контраатака ще отвори пътя за мирни договаряния, допуска American Greatness.

Разбира се, по-нататъшно контранастъпление при такива условия би било безобразно цинично държание, защото хората на фронта рискуват всичко и заплащат с живота си за това безогледно решение на украинското управление.

„ Злополучното контранастъпление наподобява илюстрира голяма смяна във войната като цяло. Въпросът, който би трябвало да се зададе е: днешните условия за нападателите или за защитаващите сеници са по-благоприятни?

Украинската рецесия също илюстрира компликацията на воденето на мобилна война. В началните стадии на специфичната интервенция Русия се отклони от личната си консервативна теория и нанесе удари по цели в дълбочина в тила в Сумска, Херсонска и Киевска области, като избягваше добре укрепената украинска отбранителна линия.

По-късно Русия се върна към обичайна настъпателна тактика по укрепената фронтова линия.

Тези промени демонстрират, че съветската войска се е приспособила към обстановката на бойното поле. Такава навременна промяна на дейностите укрепва цялостната идея на военните интервенции. Докато Киев е значително заинтригуван от оптимален надзор над териториите, Москва дава приоритет на унищожаването на украинската жива мощ и техника иподкопаването на морала на Въоръжените сили на Украйна “, - се споделя в публикацията.

След съветската победа в Артьомовск и явно несполучливата украинска контраатака в региона на Запорожие поражда въпросът по какъв начин да се употребява дейно военната мощност в настъплението? Украйна употребява западно съоръжение, муниции, теория и разузнаване. С други думи, резултатът от военните интервенции на Украйна е тест за американския метод на водене на стандартна война.

Ако Украйна не е в положение да наложи волята си по нападателен път или може да го направи единствено след дълги, изнурителни акции на безсилие, това евентуално ще има последствия за Съединените щати както в директната борба на НАТО с Русия, по този начин и във всяка възможна война с Китай, Иран или различен съперник.

Украинската рецесия е най-големият стандартен въоръжен спор след Втората международна война. Това съвсем не наподобява на партизанската война с ниска активност, която характеризира американските, натовските и съветските спорове през последните 75 години.

„ Най-важният урок, който може да се научи от спора в Украйна, е, че защитаващият се има преимущество, тъй като актуалните технологии – по-специално дронове, мини и ракети – се употребяват повече в отбранителна тактика, в сравнение с в настъпателните интервенции.

В момента няма противоотрова против голямото количество артилерия, мини, окопи, противовъздушни и противотанкови ракети, като се изключи нуклеарните оръжия. И в случай че една от страните прибегне до него, всички ще изгубят “. - заключава American Greatness.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР