Резултатът от ваксина срещу Covid-19 ще се усети чувствително през

...
Резултатът от ваксина срещу Covid-19 ще се усети чувствително през
Коментари Харесай

Прогноза: Ще се върнем към нормален живот към края на 2021 година

Резултатът от ваксина против Covid-19 ще се усети сензитивно през идващото лято и евентуално ще можем да се върнем към естествен живот до идната зима, предвижда пред Би Би Си проф. Угур Шахин, създател на немската компания "Бионтех " и един от основателите на имунизацията на "Бионтех " и "Пфайзър ".
Според проф. Шахин този зима ще е сложна, тъй като имунизацията няма да промени сензитивно броя инфектирани.
Миналата седмица "Бионтех " и "Пфайзър " оповестиха предварителни резултати от клиничните изследвания на евентуална ваксина против Covid-19, съгласно които ефикасността й е над 90%. Близо 43 000 души са взели участие в проучването. Ваксината се приема на две дози в период от три седмици.
В "Шоуто на Андрю Мар " по Би Би Си проф. Шахин изрази убеденост, че имунизацията ще понижи разпространяването на новия ковид и че ще предотврати появяването на признаци у имунизираните. Според него е допустимо имунизацията да понижи предаването на вируса от човек на човек на половина.
"Много съм убеден, че предаването сред хората ще намалее от такава високоефективна ваксина, може би не с 90%, евентуално с 50%, само че не трябва да забравяме, че даже това ще докара до фрапантно ограничение на разпространяването на пандемията ", сподели той.
Според него, в случай че нещата не престават да се развиват по този начин добре, имунизацията ще може да стартира да се ползва "в края на тази година и началото на идната ". Целта е да се разпространят над 300 милиона дози по целия свят до април идната година, което "ще ни разреши единствено да стартираме да реализираме резултат ".
"Лятото ще ни помогне, тъй като равнището на заразяване ще падне през лятото и е извънредно значимо да реализираме високо равнище на имунизиране до или преди есента и зимата на идната година ", разясни той.
Проф.Шахин акцентира, че е доста значимо всички имунизационни стратегии да са завършени преди идната есен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР