Резултатът от срещата на върха на ЕС през декември е

...
Резултатът от срещата на върха на ЕС през декември е
Коментари Харесай

Пендаровски на очаква положителен изход за страната му на европейската среща на върха

„ Резултатът от срещата на върха на Европейски Съюз през декември е явен какъв ще бъде, в случай, че имаме предварителното изискване в европейската преговорна рамка и не можем да го осъществим, това е явно. Междувременно, за жалост, заради неотстъпчивостта на опозицията, нищо не се е трансформирало в тази посока. И е ясно, че на срещата на върха през декември не може да има позитивно решение за нас “.


Това сподели президентът Стево Пендаровски в отговор на журналистически въпрос, заложен му по време на среща на кметове.

Срещата през декември ще бъде на водачите на Европейски Съюз за Западните Балкани.

Той счита, че изискването не е изпълнено и този месец скринингът завършва, а, както беше посочено, това беше главната причина страната да продължи с втората конференция. Попитан дали счита, че държавното управление и опозицията ще се схванат за датата на изборите и дали президентските и парламентарните избори ще бъдат дружно или поотделно, президентът Пендаровски изрази мнение, че вижданията на държавното управление и опозицията се сближават и допустимо е скоро да се договорят за осъществяване на изборите в същия интервал от време: „ Мисля, че позициите на държавното управление и опозицията се сближават и евентуално в идващите дни ще имаме публично известие, че е реализирано съглашение за осъществяване на парламентарните и президентските избори в един и същи интервал от време “../БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР