Резултатът от изборите в Унгария не беше изненада за Брюксел.

...
Резултатът от изборите в Унгария не беше изненада за Брюксел.
Коментари Харесай

Изборът на Унгария е разочарованието на Брюксел

Резултатът от изборите в Унгария не беше изненада за Брюксел. Те знаят какъв брой известен е Орбан и какво въздействие има върху унгарските медии. Това е един тип главоболие за Европейската комисия, която би желала да види смяна в политическия пейзаж в Унгария, промяна на държавното управление, поради което конфликтите сред Будапеща и Брюксел продължиха дълги години.

В тази връзка си припомняме да вземем за пример 2015 година, когато ръководител на Европейската комисия беше Жан-Клод Юнкер. Той беше на срещата на върха в Латвия и там поздрави Виктор Орбан с думите " Ето идва диктаторът. Здравей, деспот! " И го потупа по гърба.

Тази заран видяхме в Twitter доста смутени и разочаровани постове от европейци. Някои от тях споделят, че Унгария би трябвало да бъде изключена от Европейски Съюз. Много отчаяние и неодобрение провокираха и думите на Виктор Орбан, който в победната си тирада назова украинския президент Владимир Зеленски конкурент, заяви Евронюз.

Припомняме, ръководещата партия в Унгария “Фидес” на премиера Виктор Орбан завоюва над 50% от гласовете на извършените в неделя парламентарни избори.

Орбан разгласи успеха си още в неделя вечерта, заявявайки, че тя може да се види от Брюксел и даже “от Луната”.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР