Резултатът от изборите е очакван. Половин процент разлика означава, че

...
Резултатът от изборите е очакван. Половин процент разлика означава, че
Коментари Харесай

Живко Георгиев пред Dir.bg: Има достатъчно база за подкрепа на правителство с 5-6 ключови приоритета

Резултатът от изборите е предстоящ. Половин % разлика значи, че може да бъде и тъкмо противоположното. " ИТН " към момента е доста евентуално да е пред ГЕРБ/СДС, не се наемам, само че това ще е ясно на следващия ден вечер, когато пристигна резултата от чужбина. Спомнете си предишните избори " ИТН " добави 1,5% от вота в чужбина. Това съобщи за Dir.bg социологът Живко Георгиев.

Запитан допустимо ли е Демократична България да изпревари Българска социалистическа партия, Георгиев сподели: " Някакво знамение от чужбина, в случай че стане, само че е малко евентуално. Поне аз не го виждам като възможност. "

Патриотите през целия ден бяха по всички екзитполи под чертата. Ако се съди по резултатите от предишните избори, те и в чужбина нямат доста запас. Така, че и за тях единствено знамение може да стане, с цел да влязат в Народното събрание.

Запитан допустимо ли е да бъде образувано държавно управление този път, Живко Георгиев отговори: " Естествено. допустимо е и доста евентуално ".

Попитан Това ще е държавно управление на митинга или, Георгиев сподели: " По -скоро да, то няма какво друго да е. Сега по какъв начин ще бъде пакетирано дали като съдружно, дали като експертно, де факто то ще е тяхно, само че несъмнено ще е нужна поддръжката и на някой различен.

Попитан кой ще я даде тази поддръжка и от кое място тези партии на смяната ще одобряват поддръжка, Георгиев сподели: " Този въпрос с приемането малко мъчно стои, в случай че реши някой да поддържа в Народното събрание, няма по какъв начин да му забраниш. И Българска социалистическа партия, и Движение за права и свободи са подготвени да ги поддържат, като естествено ще имат своите условия. По-нататък поддръжката ще е по политики. То има задоволително общи неща сред по този начин наречените партии на смяната и най-малко Българска социалистическа партия на ниво платформи. Разбира се, без данъчните начинания на Българска социалистическа партия и някои екстравагантни хрумвания на " ИТН ". Един от тях има хрумвания, които са единствено негови и явно няма да бъдат подкрепени от другите. Но има задоволително база за консенсунс и поддръжка на държавно управление с пет-шест основни целта ".

Относно машинното гласоподаване Георгиев счита, че екзитполът демонстрира, че единствено 4-5% са имали някакви компликации с устройствата.

Социологът означи също и относително ниската изборната интензивност.

" Вероятно като се прибавят и гласовете от чужбина може да се докопа до 40%. От всички имащи право на глас това са с 300 000 или 400 000 гласа по-малко спрямо предходните избори ", сподели Георгиев. Той я изясни с три аргументи:

" За този сезон това е обикновено. Второ нямаше явно по-малко хора склонни към парична мотивация съумяха да задоволят упованията си, заради тази причина интензивността на политическия пазар е по-малка. Безспорно има по-малко платен избор. Немалко хора, които гласоподаваха на предходните избори, са решили, че смяната към този момент е станала и е необратима. Спаднала е мотивацията. Тези три неща дават обяснението за по-малката изборна интензивност. Може и да има и дребен % от хора, които са се уплашили от машинното гласоподаване, основно възрастни хора ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР