Резултатът към момента дава оптимизъм, но ще е грешка да

...
Резултатът към момента дава оптимизъм, но ще е грешка да
Коментари Харесай

Румен Радев: На този балотаж ще се сблъскаме с картела на статуквото

" Резултатът все още дава оптимизъм, само че ще е неточност да си мислим, че изборите са предрешени. На този балотаж ще се сблъскаме с партийно проведения избор на картела на статуквото ".

Това сподели претендентът за президент Румен Радев по време на брифинг след първи тур на президентските избори.

Ще има спор с Анастас Герджиков, двата щаба ще уточнят детайлностите, даде обещание Румен Радев.

По данни на " Галъп " Румен Радев и Илияна Йотова събират 49.4%, а по данни на " Алфа Рисърч " - 49.1% от гласовете на гласоподавателите.

По думите на Румен Радев изборите са посочили решимостта на обществото да скъса с корупцията, беззаконието и авторитаризма, с опитите за мимикрия и операция за да се разколебаят хората да гласоподават.

Към политиците стои императивната задача да сформират държавно управление и то да бъде реформаторско, антикорупционно и обществено, напомни още Радев.

Той благодари на всички българи, които са дали своя избор и са посочили, че не им е безразлично. По думите му казусът в изборите тази година е ниската изборна интензивност и на въпроса за какво това е по този начин би трябвало да отговорят социолози, политически партии и претенденти.

Нашата победа зависи от мобилизацията ни, от гласа на всеки един българин, който има вяра, че една нова България, на справедливостта и закона, е допустима. Това сподели претендентът за президент Румен Радев по време на брифинг след първи тур на президентските избори.

" Най-напред желая да благодаря на всички българи, които дадоха своя избор за бъдещето на България, тъй като то не им е безразлично. Специални благодарности на цялата изборна администрация, на чиновниците на полицията, на всички, които способстват за провеждането на тези избори От сърце благодарим на стотиците хиляди, които поддържат нашия тандем с госпожа Йотова ", сподели още Румен Радев.

" Благодарим на всички тези, членове и симпатизанти на партии, които застанаха паралелно до нас в тази предизборна акция. Резултатите дефинитивно ще бъдат ясни до часове. Изборите демонстрираха решимостта на обществото ни да скъса с корупцията, беззаконието и с опитите за мимикрия ", акцентира Радев.

Той посочи, че е ясно, че ще има балотаж за втори тур.

" Резултатът все още дава оптимизъм, само че ще бъде неточност да си мислим, че изборите са предрешени. На този балотаж ще се сблъскаме с партийно проведения избор на картела на статуквото. Единственият метод да победим големите му запаси, да надделеем над лъжата, операцията, заканите е да бъдем мобилизирани. Нямайте подозрение, че мобилизацията на партиите на статуквото, ще бъде цялостна ", добави още Румен Радев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР