Резолюцията взема предвид и молбата на Украйна за членство в

...
Резолюцията взема предвид и молбата на Украйна за членство в
Коментари Харесай

ЕП гласува резолюция в подкрепа на Украйна за годишнината от войната

Резолюцията взема поради и молбата на Украйна за участие в Европейски Съюз от 28 февруари 2022 година и последващото даване от Съвета на статут на кандидатка на 23 юни 2022 г. 

Украйна получи невиждана военна поддръжка във всички области от Европейски Съюз. От февруари 2022 година страната е получила помощ, възлизаща на до 49 милиарда евро.

 

Европейски Съюз отдава респект към смелите хора на Украйна, законни лауреати на премията „ Сахаров “ за независимост на мисълта за 2023 година, които самоуверено пазят своята страна, суверенитет, самостоятелност и териториална целокупност и се борят с " бруталния режим, стремящ се да подкопае демокрацията и да отслаби Европейски Съюз ".

Блокът акцентира, че съветският президент Владимир Путин, водачи в Кремъл и техните беларуски съдружници, оито са възнамерявали и дали съответните заповеди за започване на тази нападателна война против Украйна, би трябвало да бъдат държани виновни.

Европейският парламент изрично декларира, че съюзът няма да признае опитите на Кремъл да анексира елементи от Украйна. Руската федерация организира референдум за анексирането на части от Източна Украйна, а по-късно издаде и декрет, съгласно които тези територии са част от Русия и всеки опит за връщането им ще се смята за навлизане. 

Екологичен потенциал приканва за възбрана на директния или заобиколен импорт, покупка или трансфер на диаманти, без значение дали са в занемарен или обработен тип, с генезис от Руската федерация и упорства институциите на Европейски Съюз и държавите-членки да запазят единството на Европейски Съюз и да усилят натиска върху Кремъл, в това число посредством спомагателни пакети от наказания, възбрана за експорт на всевъзможни високотехнологични артикули и стратегически артикули и други наказания, ориентирани към стратегическо намаляване на военния потенциал на Русия.

Снощи Европейският парламент утвърди включването на ограничения по инструмента REPowerEU в националните проекти на страните членки за реализиране на по-голяма самостоятелност от съветските изкопаеми горива.

От през днешния ден в Европейския съюз влиза в действие таванът за цените на газа на едро при избрани условия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР