Резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, в която Иран

...
Резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, в която Иран
Коментари Харесай

Резолюция на ООН срещу Иран беше блокирана от Русия

Резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в която Иран е посочен като съизвършител в ракетните удари на йеменските бунтовници хуси против Саудитска Арабия, беше блокирана от Русия, предадоха осведомителните организации. Проектът на документа, импортиран Англия с поддръжката на Франция и Съединени американски щати, предвиждаше наказания против Техеран поради оръжейните доставки за хусите, в нарушаване на ембаргото.

Съветът утвърди различен план за резолюция, препоръчан от Русия. С него ембаргото за доставки на оръжия за Йемен се удължава с година, само че не се плануват ограничения против нарушаването на възбраните от страна на Иран.

Постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя не призна изводите на проверяващата случая експертна група и съобщи, че виновността на Иран е недоказана.

Представителката на Съединени американски щати Ники Хейли упрекна Кремъл, че пази иранския режим.
Британският представител Джонатан Алън акцентира, че изводите на експертната група не може да бъдат пренебрегнати единствено тъй като са политически неуместни за Москва. По думите му, Иран би трябвало да понесе отговорност за дейностите си.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР