Резолюцията на ЕП е политически акт. Няма законодателна или правна

...
Резолюцията на ЕП е политически акт. Няма законодателна или правна
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Резолюцията е политически акт. Ползва се единствено от опозицията

Резолюцията на Екологичен потенциал е политически акт. Няма законодателна или правна стойност. Показали сме, че се съобразяваме с рекомендациите на Европа. Те са в отчетът, който към този момент е отминал. Резолюцията се употребява само от опозицията и ще видите какво ще се случи идната седмица.
Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на свое посещаване във Велико Търново.

Изказването идва на фона на вчерашните събития в Брюксел, когато бе гласувана и съотвено призната сериозната резолюция на комисията LIBE, която очерта главните проблеми у нас. Тя бе призната с болшинство от 358 депутати, като измежду тях “за” гласоподаваха и представители на Европейската национална партия, към която е и самият министър председател Бойко Борисов.

Евродепутатите на ЕНП поддържаха документа и макар по-ранните апели на ръководителят на най-голямата партия в Европейски Съюз Манфред Вебер това да не се случва.

“Тази резолюция е един политически акт, тя няма нито законодателна, нито правна стойност. Ние сме посочили, че се съобразяваме с рекомендациите на Европа, които са в отчетите, който към този момент е отминал отчетът... Най-важното, което поехме като ангажимент - да продължим да работим по промените. Резолюцията се употребява само от опозицията и ще видите какво ще се случи идната седмица, само че за жалост, има двоен стандарт в тази резолюция, тъй като не попаднаха и забележките на нашите евродепутати”, уточни Караянчева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР