Резолюцията е политически акт. Тя няма нито законодателна, нито правна

...
Резолюцията е политически акт. Тя няма нито законодателна, нито правна
Коментари Харесай

Караянчева за резолюцията на ЕП: И ще видите какво ще се случи следващата седмица

Резолюцията е политически акт. Тя няма нито законодателна, нито правна стойност. Ние сме посочили, че се съобразяваме с рекомендациите на Европа в отчетите. Това, което сме поели като като ангажимент, е да продължим да работим по промените.

Това съобщи в петък във Велико Търново ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева във връзка признатата през вчерашния ден от Европарламента резолюция за България, написа.

Тя добави, че резолюцията се употребява само от опозицията. „ И ще видите какво ще се случи идната седмица. За резолюцията има двоен стандарт, тъй като в нея не попаднаха и забележките на нашите евродепутати. Там нямаше нищо за това, което се случва в президентството - с доказателства, със записи. За нас това е един политически документ “, акцентира Караянчева.

Запитана по какъв начин ще разяснява поисканата и от Движение за права и свободи оставка, тя сподели: „ Мога постоянно да дебатирам по тематиката за моята оставка в случай че Движение за права и свободи съберат 80 подписа и ги внесат “.

На въпрос какво чака от опозицията идната седмица, Караянчева съобщи, че допуска да продължи говоренето върху резолюцията. По думите и това е един политически акт, който опозицията ще употребява и в предизборната си акция. „ Ние ще отговорим с делата, които сме осъществили и с това, което следва да създадем.

С идния бюджет, с това всички деца да получават детски надбавки, с 50-те лв. за пенсионерите. С повишение на минималната пенсия до 300 лв. от началото на 2021 година, индексация на всички пенсии сред 5 % и 10 %.

Това е нашият отговор – нещата, които сме създали и които предстоят. Това не са обещания. Това е предизборна стратегия, която обединението е приела, когато е встъпила в мандата и ние я изпълняваме “, сподели Караянчева.

Тя посочи, че минималната заплата да стане 650 лв. от идната година.

„ И това са действителни и постижими цели, които сме си сложили. Резолюцията няма да навреди по никакъв метод на имиджа на България. Тя е политическа, употребена само от опозицията. Тя бе призната от партиите, които са в съпротива в Европейски Съюз “, безапелационна е Цвета Караянчева.

Тя участва на военния обред по полагане на клетва на 146 курсанти от 147-я випуск на НВУ "Васил Левски " във Велико Търново. Бъдещите офицери се образоват по 15 военни специализации във факултетите „ Общовойскови “ и „ Артилерия, Противовъздушна отбрана и КИС “ на НВУ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР