Резолюция на ООН, която предоставя на държавата наблюдател Палестина пълно

...
Резолюция на ООН, която предоставя на държавата наблюдател Палестина пълно
Коментари Харесай

Кандидатурата на Палестина за членство в ООН е насрочена за гласуване в Съвета за сигурност

Резолюция на Организация на обединените нации, която дава на страната наблюдаващ Палестина цялостно участие в интернационалния орган, ще бъде „ значим дирек за реализиране на мир в района “, Зиад Абу Амр, Специалният представител на Организация на обединените нации на страната наблюдаващ Палестина, сподели пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации (СС на ООН) преди гласуването.

„ Ние към момента копнеем да практикуваме правото си на самоопределяне, да живеем в независимост, сигурност и мир в самостоятелна страна, сходна на други страни по света “, сподели Абу Амр в четвъртък, добавяйки, че палестинците „ направиха и продължавайте да вършиме огромни жертви, с цел да постигнете тази цел ”.

Секретен сътрудник на Организация на обединените нации ще гласоподава по-късно в четвъртък кандидатурата на Палестина за пълноправно участие в Организация на обединените нации. Инициативата обаче наподобява обречена на неуспех, като се има поради, че един корав съдружник на Израел, Съединените щати, има право на несъгласие.

Обръщайки се към Съединени американски щати и други страни, които може да се опълчват на резолюцията, Абу Амр отхвърли изказванията, че резолюцията щ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР