Резкият отказ от нефт и природен газ от Русия крие

...
Резкият отказ от нефт и природен газ от Русия крие
Коментари Харесай

Резкият отказ от внос на енергоресурси крие рискове за Европа

Резкият отвод от петрол и природен газ от Русия крие в себе си опасности, включително, и за европейската индустрия, само че Германия работи над проект за понижаване на енергийната си взаимозависимост. Това е споделил канцлерът на Германия Олаф Шолц в изявление за Die Zeit.

" Ние ще понижим зависимостта си от съветския внос по-бързо, в сравнение с някои си мислят, само че това не може да стане в среднощ. Рязкото прекъсване на доставките крие в себе си основни закани за цяла Европа, това би трябвало да се разбере от всички. Не става дума за това през зимата да облечем по-топъл пуловер, както някои безгрижно приказват. Става дума за това, че според от събитията, няма да могат да се отопляват домовете, лечебните заведения, домовете за възрастни и учебните заведения и няма да получават сила промишлените предприятия. Заложник на това биха се оказали и стотици хиляди работни места ", е споделил канцлерът Шолц.

В този връзка федералното държавно управление остава на своята позиция, прибавя Шолц. " Ние не желаеме да стопираме импорта на петрол и природен газ ", е декларирал Шолц.

Германия си е сложила за цел да реализира климатична индиферентност до 2045 година.

Европейската комисия през март предложи на страните от Европейския съюз проект за понижаване на зависимостта от доставките на съветски природен газ с 67% до края на тази година по отношение на спора на Украйна.

Кабинетът на Германия не знае за нов пакет наказания против Русия

На държавното управление на Германия не е известно да се приготвя следващ огромен пакет ограничаващи ограничения против Русия. Това е споделил пред публицисти в Берлин представителят на кабинета Щефен Хебештрайт.

" Ние непрекъснато проучваме санкционния режим, приспособяваме го “, е споделил той. „ Но няма нов огромен пакет, за който аз да знам ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР