Резитба на дървета нанесе леки щети на аптека в район

...
Резитба на дървета нанесе леки щети на аптека в район
Коментари Харесай

Пловдивчани: Режат клони в “Западен“ без предупреждение, нанасят щети по обекти

Резитба на дървета нанесе леки вреди на аптека в регион „ Западен ”. За това алармира чиновник на аптеката, която описа, че тази заран на адрес на бул. „ Пещерско шосе ” 129 В, екипи на общинското дружество „ Градини и паркове ” са пристигнали на място, с цел да отстранят клоните на едно от дърветата.
Прочетете още
Това обаче по думите им се случва без да бъде обезопасен теренът, както и без да бъдат предизвестени притежателите на обекти в региона. Служители на аптеката настояват, че при рязането на клоните, те падат върху обекта, като по този метод надират стъклата на помещението, както и надират рекламните стикери.

Потърсихме отговор от общинското дружество, откъдето обявиха, че от рано сутринта екип на „ Градини и паркове “ отстранява две рискови дървета. Това става в осъществяване на издадена от кмета на регион „ Западен “ заповед след направена фитосанитарна експертиза на растенията.

„ Обектът е сложен. Трафикът при кръстовището на бул. „ Пещерско шосе “ и ул. „ Царевец “ е извънредно натоварен. Има автобусна спирка и няколко търговски обекта, измежду които е и аптеката. На място, за да се обезопаси придвижването, са и полицейски чиновници с две патрулки. Екипът на „ Градини и паркове “ работи с извънредно внимание, тъй че да бъдат предотвратени възможни вреди. Падналите върху покрива на аптеката и в близост клони се почистват. Работата върху 16-метровата автовишка е доста виновна ”, се твърди в позицията на Оперативна програма „ Градини и паркове ”.

От нея не излиза наяве обаче дали хората в региона са били предизвестени, че следва такава резитба.

От общинското дружество приканват жителите да демонстрират схващане към хората, които извършват своите служебни отговорности. Премахването на рисковите дървета ще продължи и на следващия ден.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР