Резиденция Баба“ е една от сбъднатите мечти на Фабрика за

...
Резиденция Баба“ е една от сбъднатите мечти на Фабрика за
Коментари Харесай

Помогни на село! Стани част от Баба-мрежата на Резиденция Баба

„ Резиденция Баба “ е една от сбъднатите фантазии на Фабрика за хрумвания да свърже капацитета на градски хора със знанието на възрастни от обезлюдяващи се български села в един новаторски социално-предприемачески модел, в който ще изпозлваме Дизайн-мислене, умения за теренни етноложки изследвания и...живот на село - при баба - за 1 месец!

В " Резиденция Баба " могат да вземат участие всички, за които позитивната обществена, икономическа и културна смяна в обществото ни е идея, в която те желаят да видят своето присъединяване. Всеки резидент има опция да развие съответна концепция дружно с хората в селото, в което прекара своята резиденция. Тази концепция би трябвало да има дълготраен резултат в селските региони и да има капацитета да притегли интерес към съответното село и/или да способства стопански и обществено за развиването му.

Всички утвърдени претенденти ще преминат през образования за Human Centered Design, обществено предприемачество, редовно и дизайн мислене и умения за теренни етноложки изследвания.

След това резидентите прекарват към 1 месец в определено от нас обезлюдяващо село, с цел да изследват непознатите територии, да учат локалните занаяти, традиции и навици и да оказват помощ с непринуден труд на семейството, при което живеят, както и на цялата общественост.

След резиденцията си тези, които имат предпочитание да развият своя концепция, ще получат менторска поддръжка и ще могат да я показват пред вложители по време на разнообразни събития, проведени от Фабрика за хрумвания.

Подкрепи Фабрика за хрумвания и Резиденция Баба!

Пиши ни на [email protected], в случай че искаш да:

- Станеш доброволец на Резиденция Баба или някоя друга от самодейностите ни!

- Предложиш село, в което Резиденция Баба да се случи през 2017!

- Подкрепиш някоя от идеите на резидентите - с менторство, труд или финансово!

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР