резидентът на САЩ Доналд Тръмп спази за последно традицията преди

...
резидентът на САЩ Доналд Тръмп спази за последно традицията преди
Коментари Харесай

Необичайна традиция, която Тръмп спази за последно

резидентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съблюдава за последно традицията преди Деня на благодарността, като помилва две пуйки, обречени да участват на празничната софра на Белия дом, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Националната федерация на производителите на пуйки показа на Белия дом две пернати - Корн и Коб, и Тръмп реши, че те няма да бъдат пожертвани в името на празника. Корн даже бе разгласен за Национална пуйка на тазгодишния Ден на благодарността, който американците означават на следващия ден. Двете пернати в този момент ще се отдръпват да живеят в новия си дом в рамките на кампуса на щатския университет на Айова.

Церемонията за опрощение на пуйките обаче се състоя в напрегнати за страната времена - световна пандемия, засегнала съществено Съединени американски щати и отхвърли на Тръмп да признае публично провалянето си на президентските избори.

Президентът съблюдава традицията, като произнесе тирада по време на церемонията, само че в нея липсваха обичайните за събитието шеговити мнения. Вместо това Тръмп загатна за имунизациите против Ковид-19, които в скоро време ще получат утвърждението на регулаторните органи на Съединени американски щати.

"Изразяваме благодарности за имунизациите и методите на лекуване, които скоро ще сложат завършек на пандемията ", съобщи Тръмп. Той не загатна нищо за наскорошното повишаване на случаите на Ковид-19 в доста елементи на страната.

Церемонията в Белия дом се състоя няколко часа, откакто определеният президент Джо Байдън разгласи екипа си за национална сигурност и акцентира потребността да се работи със съдружниците. По време на събитието, състояло се в Розовата градина в наличието на 100 души личен състав и посетители, множеството от които носещи маски, Тръмп акцентира: "Америка преди всичко - за какво би трябвало да се отхвърляме от това ", съобщи той. Но не пожела да остави публицистите да му задават въпроси.

Миналата година Тръмп употребява церемонията, с цел да се майтапи с процедурата за импийчмънт против него. А през 2018 година предложи едната от двете помилвани пуйки да се кандидатира на изборите.

Традицията да се пращат пуйки, предопределени за трапезата на Белия дом, в разнообразни ферми се наложи по време на президента Роналд Рейгън. Но президентът Джордж Буш вкара годишната гала за опрощение на пуйките през 1989 година Тогава той пощади 23-килограмово пернато, до момента в който природозащитници стачкуваха против убиването на птицата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР