Резервният пилот на Мерцедес и бивш шампион във Формула Е

...
Резервният пилот на Мерцедес и бивш шампион във Формула Е
Коментари Харесай

Де Врийс ще кара една тренировка на “Монца”

Резервният водач на Мерцедес и някогашен първенец във Формула Е Ник де Врийс ще запише третото си присъединяване в свободна подготовка във Формула 1 този сезон. Нидерландският водач ще смени Себастиан Фетел в Астън Мартин за първата сесия на “Монца ” в петък.

Де Врийс се показа доста мощно в другите две свободни тренировки, в които кара тази година - за Уилямс в Испания и за Мерцедес във Франция, където смени 7-кратния международен първенец Люис Хамилтън.

“Това ще е третата ми свободна подготовка този сезон с трети друг автомобил и тези благоприятни условия ми дават страховит взор от вътрешната страна на Формула 1 и към метода, по който оперират тимовете в международния шампионат - изясни Де Врийс. - Надявам се, че ще осигуря нова позиция на Астън Мартин и да извърша програмата в петък, която ще е потребна и за мен, и за тях. ”
 Ферари натоварва повече моторите на “Монца ”? Ферари натоварва повече моторите на “Монца ”?
Това е първата подготовка, в която Астън Мартин ще употребява дилетант, а съгласно разпоредбите, в границите на сезона всеки тим би трябвало да има две такива свободни тренировки.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР