Резервираш хотел, а те настаняват в квартира при баба. За

...
Резервираш хотел, а те настаняват в квартира при баба. За
Коментари Харесай

Такава измама не се бе случвала в България, туристи попаднаха на страшна гилотина

Резервираш хотел, а те настаняват в квартира при баба. За това алармират фенове на Нова тв, които били пренасочени към стаи в частни къщи на възрастни хора в Ахтопол по време на лятната си отмора.

Контролните органи започнаха незабавна инспекция. Ще бъде ли глобен хотелът?

Лято в Ахтопол на атрактивна цена. Тази оферта от тризвезден хотел в Южното Черноморие притегля Станимира Чепилева и фамилията й за морската им почивка.

И с още пет другарски фамилии резервират през интернет. Когато идват обаче действителността се оказва надалеч от обещаната в обявата отмора.

„ Отиваме 6 фамилии с деца – на посочения адрес за настаняване, а там излиза наяве обаче, че ние нямаме настаняване в тази постройка, в която е хотелът, а всички 6 фамилии сме разпръснати из целия Ахтопол, на разнообразни места”, споделя Станимира.

Семействата били пренасочени към прилежащи здания – някои вид хотел, някои – в жилища, само че част от тях в авансово уговорения хотел, споделя Станимира.

Вместо отмора в студио, тя получава стая в частна квартира, отдавана от стара жена. А изискванията по нищо не отговаряли на тези в обявата за хотела. При сходни условия били настанени и други от фамилиите.

След като въпреки всичко се оплакват в хотела от получените условия в квартирата, идва и ново предложение:

„ Първата нощувка да сме в жилището със остарялото обзавеждане, тъй като нямало по какъв начин, втората – да ни настанят някъде в другия край, а третата вечер – ще сме в хотела. Няма по какъв начин три нощувки да разкарваме багаж и дете на една година из цялостен Ахтопол – това си продължава с години явно”, споделя Станимира.

Тя предизвестява за кошмарната отмора и в обществените мрежи. От мненията под поста й излиза наяве, че излъганите са десетки. От хотела отхвърлят – гостите от хотела да се пренасочват към други жилища из града.

След инспекция на място и обзор на документите – инспекцията удостоверява, че без справедливи аргументи гостите на хотела са били местени в стаи в частни домове. За това - притежателят ще бъде санкциониран за нелоялна комерсиална процедура. А пострадалите туристи имат право на обезщетение.

За да се избегнат такива практики специалистите поучават деликатно да ревизираме мненията за хотела и да съпоставяме цената с други предложения на хотели в региона.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР