Резервацията на билет дълго време преди полет ще ви спести

...
Резервацията на билет дълго време преди полет ще ви спести
Коментари Харесай

Лъжливи трикове за пестене по време на пътуване

Резервацията на билет дълго време преди полет ще ви спести пари

Този мит може да е бил правилен през 60-те години, когато полетите са доста по-малко, в сравнение с през днешния ден. Тогава е било обикновено търсенето на полет да се усили с наближаването на датата.. Днес има голям брой други възможности за най-популярните направления. Всъщност е по-вероятно да попаднете на преференциална договорка в последните часове, когато самолетната компания се пробва да запълни местата.

Въздухът в самолета може да ви разболее

Въздухът в самолета може да ви дехидратира, само че не и да ви разболее. Всъщност в самолетите работят голям брой мощни филтри, които обръщат въздуха и го доставят в кабината пресен и чист. Това, от което би трябвало да се страхувате, са бактериите по седалките, масите, тоалетната, масичката пред вас.

Най-добрите цени на хотели ще намерите на резервационни профилирани уеб сайтове

Бумът в редица уеб сайтове за резервация докара до неправилното разбиране, че единственият метод да намерите добра договорка за хотел е да употребявате някой от тези онлайн трейдъри. Всъщност доста хотелски вериги като InterContinental и Wyndham оферират гаранции за цените и предизвикват клиентите да резервират непосредствено от хотелите. Освен това доста хотели оферират отстъпки или промоции, за които уеб уеб страниците на трети страни не са осведомени и нормално е доста по-лесно да намерите преференциална цена непосредствено от хотела, в сравнение с с сътрудник за резервации.

Ще избегнете тълпите, в случай че отидете рано.

Това го написа във всеки справочник, а той се чете от същите хора, които са на същото място като вас място. По света има единствено толкоз доста културно завещание, монументи и паркове, само че и на практика безграничен брой туристи. Неизбежният факт е, че Анкор Ват или Йелоустоун постоянно ще бъдат препълнени и колкото и рано да отидете, няма по какъв начин да бъдете сами. Номерът е не да ставате по-рано, а да сте там когато множеството хора ще се скрият – в средата на горещия ден ( по обяд, например).

Винаги се доверявайте на локалните

В какъв брой хотела сте отсядали в родния си град? Тъй като евентуално не знаете детайлности за туризма във вашия град, е малко евентуално да може да отговорите на въпросите на туристите, свързани с настаняването. Ако търсите обаче място за ядене – доверете се на локалните и се и гледайте къде се хранят те.

Уличната храна не е безвредна

Безброй туристи избират да се хранят в ресторант, в сравнение с да си вземат нещо от улицата. Няма нищо неприятно в желанието за малко разхлаждане, само че не си мислете, че се храните по-сигурно. Първо, в действителност не знаете какво се случва в тази кухня, тъй като не можете да видите вътре. С уличната храна можете да видите съставките, които се подготвят непосредствено пред вас. И защото уличната храна постоянно е пържена или на скара с доста висока температура, по-вероятно е да е по-добра от тази в ресторанта, където се прави в огромни количества и постоянно престоява на плотовете преди да се сервира.

Неразположението след полет се дължи на неналичието на сън.

Ако някой ви каже, че неприятният ви и приспивен тип се дължи на 12 часовия полет, не му вярвайте. Всичко се дължи на огромната смяна на географската дължина, която въздейства на двата циркадни ритъма на тялото, регулиратщи по кое време да спите и да се храните. Когато пътувате на дълги дистанции от изток до запад, часовникът на тялото ви се разстройва. Затова се пробвайте да се настроите естествено към локалното часово време, а не спете в самолета.

Носете парите си в специфичен джоб или чанта.

Когато отидете в Рим, какъв брой постоянно сте видели локалните да носят пари в странна торбичка или колан за пари? Никога, несъмнено. Те просто употребяват портфейла като елементарен човек. Когато сте в чужбина, чувството, че всички ви чакат, с цел да ви оберат може да е малко пресилено. Ако се притеснявате, просто дръжте портфейла и персоналните документи покрай тялото си. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР