Резервациите за международни полети по света са намалели след началото

...
Резервациите за международни полети по света са намалели след началото
Коментари Харесай

Търсенето на международни полети е спадало заради войната между Израел и Хамас

Резервациите за интернационалните полети по света са намалели след началото на спора Израел-Хамас, изключително в Северна и Южна Америка, защото хората анулират пътувания до Близкия изток, а и по света, съгласно компанията за разбор на пътувания ForwardKeys, събощава Reuters.

Глобалното търсене на пътувания отслабна, откакто палестинската ислямистка формация Хамас умъртви 1400 души в Южен Израел на 7 октомври, а Израел отговори с въздушни и наземни удари по Газа, които съгласно палестинските управляващи са умъртвили над 10 000 души.
 Над 40 самолетни компании анулираха полети до Израел - кои са европейските превозвачи
Над 40 самолетни компании анулираха полети до Израел - кои са европейските превозвачи

42% от всички планувани полети до и от Тел Авив са били анулирани при започване на седмицата

" Тази война е пагубна, сърцераздирателна човешка покруса, която всички виждаме всекидневно на нашите телевизионни екрани ", сподели Оливие Понти, вицепрезидент на Insights във ForwardKeys в изказване. " Това неизбежно ще откаже хората да пътуват до района, само че също по този начин е подкопало доверието на потребителите да пътуват и другаде. "

Резервациите за интернационалните полети от Северна и Южна Америка са спаднали с 10% през трите седмици след офанзивата на 7 октомври, спрямо броя на билетите, издадени три седмици преди офанзивата, съгласно данни за самолетни билети от ForwardKeys.
 Трети трус за 4 години: Войната в Газа и международната стопанска система
Трети трус за 4 години: Войната в Газа и международната стопанска система

Ще изстреля ли " Хамас " световната инфлация в небесата?

Хората в Близкия изток също пътуват по-малко, защото билетите за интернационалните полети, издадени в района, са намалели с 9% през същия интервал. Резервациите за интернационалните полети за пътешестване до района се сринаха с 26% през трите седмици след офанзивата.

Резервациите за интернационалните полети паднаха приблизително с 5% в районите, което повлия на световното възобновяване на интернационалните пътувания, мощно потърпевши от пандемията.

Резервациите един ден преди тази офанзива демонстрираха, че световните въздушни пътувания през последното тримесечие на годината ще се възстановят с 95% от равнищата от 2019 година, само че към края на октомври вероятността е спаднала до 88%, сподели Понти.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР