рез последните години се наблюдава опасна мода сред тийнейдъжирите у

...
рез последните години се наблюдава опасна мода сред тийнейдъжирите у
Коментари Харесай

Защо младежи рискуват живота си заради селфи

рез последните години се следи рискова мода измежду тийнейдъжирите у нас – рискови селфита. За жал обаче постоянно опитите да запечатат фотоси на рискови места, приключват съдбовно за младежите. Последният подобен случай е от нощта на петък против събота. 19-годишно момче беше ударено от волтова дъга, до момента в който пробва да си направи селфи на железопътен мост в столичния квартал „ Дружба”.

„ Три са вероятните варианти да събереш лайк

– да покажеш разкош и статус, да направиш извънредно добра фотография и третото – да направиш нещо рисково. Явно това момче не е съумяло да влезе в първите две категории. Далеч съм обаче от концепцията за рисково селфи, тъй като на това мрачно място през нощта не знам дали е щяло да стане хубава снимка”, сподели психологът Младен Владимиров пред.

Според него е нужна полемика всоциалните мрежи Facebook и Инстаграм, както и филтър в обществените мрежи за сходни рискови фотоси, които да бъдат сваляни.

Владимиров счита още, че в учебните заведения би трябвало да стартира да се приказва за рисковете в интернет .

„ То не би трябвало да е епизодично, в час на класа един път. Трябва да изградим нов вид просвета във връзка с децата”, уточни психологът.

Темата с рисковите селфита разяснява и рисковият фотограф Стратимир Георгиев. „ Има моменти, в които гониш адреналин. Аз персонално съм спокоен на такива места и ми харесва да съм там и да следя неща, които доста не могат. Причината за фотосите, които върша е да покажа и пресъздам самата атмосфера”, показа той.

Психологът обаче беше безапелационен, че

рисковата снимка не е спорт, а нещо рисково .

„ Съветвам всички младежи да рапортуват подобен вид фотоси, тъй като другояче това се мултиплицира”, заключи Владимиров.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР