рез последните години се наблюдава опасна мода сред тийнейдъжирите у

рез последните години се наблюдава опасна мода сред тийнейдъжирите у ...

Защо младежи рискуват живота си заради селфи.

рез последните години се наблюдава опасна мода сред тийнейдъжирите у нас – екстремни селфита. За жалост обаче често опитите да запечатат снимки на опасни места, завършват фатално за младежите. Последният такъв случай е от нощта на петък срещу събота. 19-годишно момче беше ударено от волтова дъга, докато опитва да си направи селфи на железопътен мост в столичния квартал „Дружба”.

„Три са възможните опции да събереш лайк

– да покажеш лукс и статус, да направиш изключително добра снимка и третото – да направиш нещо рисково. Явно това момче не е успяло да влезе в първите две категории. Далеч съм обаче от идеята за екстремно селфи, защото  на това тъмно място през нощта не знам дали е щяло да стане хубава снимка”, каза психологът Младен Владимиров пред .

Според него е необходима дискусия всоциалните мрежи Фейсбук и Инстаграм, както и филтър в социалните мрежи за подобни екстремни снимки, които да бъдат сваляни.

Владимиров смята още, че в училищата трябва да започне да се говори за рисковете в интернет.

„То не трябва да е епизодично, в час на класа веднъж. Трябва да изградим нов тип култура по отношение на децата”, посочи психологът.

Темата с опасните селфита коментира и екстремният фотограф Стратимир Георгиев. „Има моменти, в които гониш адреналин. Аз лично съм спокоен на такива места и ми харесва да съм там и да наблюдавам неща, които много не могат. Причината за снимките, които правя е да покажа и пресъздам самата атмосфера”, сподели той.

Психологът обаче беше категоричен, че

екстремната фотография не е спорт, а нещо опасно.

„Съветвам всички млади хора да докладват такъв тип снимки, защото иначе това се мултиплицира”, заключи Владимиров.

Източник: vesti.bg