Рейтинговите агенции и инвестиционните банки понижават своите оценки относно хода

...
Рейтинговите агенции и инвестиционните банки понижават своите оценки относно хода
Коментари Харесай

Предвижда се влошаване на икономическата ситуация в Гърция

Рейтинговите организации и капиталовите банки намаляват своите оценки по отношение на хода на гръцката стопанска система през 2021 година, като техните представители декларират пред изданието Kathimerini, че продължителното, по-строго блокиране, като цяло бавното разпространяване на имунизациите в цяла Европа и новите варианти на спъват вероятностите на възобновяване и ще доведат до дълбока криза в Гърция през първото тримесечие на годината.
Главният икономист на ING Карстен Бжески съобщи пред изданието, че първите три месеца на 2021 година ще бъдат още едно изгубено тримесечие за гръцката стопанска система. По неговите думи, последните оценки на компанията след новата генерална блокировка демонстрират стесняване за първото тримесечие с 13% на годишна база, като добави, че отскокът ще бъде много слаб през останалата част от годината. Предвид закъсненията в процеса на имунизация в доста страни, съществува и риск летният туристически сезон да бъде по-слаб от предстоящото, отбелязва още организация " Фокус ".
 Борисов даде период за газовата връзка с Гърция, обикаля Кържалийско с Караянчева (ВИДЕО) Борисов даде период за газовата връзка с Гърция, обикаля Кържалийско с Караянчева (ВИДЕО)
Премиерът Бойко Борисов още веднъж е на ревизия, само че този път на трасето, където се построява газовата ни връзка с Гърция. Заедно с него са...
„ Всичко това значи, че общият напредък през 2021 година ще варира към 2% и Гърция ще би трябвало да изчака още по-дълго, до втората половина на 2023 година, преди да се върне на равнищата си отпреди рецесията “, пресметна Бжески.
Якоб Сувалски, водещ анализатор за Гърция в Scope Ratings, споделя, че неговата организация също ревизира надолу оценките си за растежа на Гърция през тази година. Той изясни пред Kathimerini, че обновената прогноза на компанията по базовия сюжет е растежът да доближи 3,5% през 2021 година при предишна прогноза за 4,5%. Този обзор, сподели Сувалски, отразява икономическите загуби, свързани с рестриктивните мерки за пътешестване в цяла Европа, пазарът, който е жизненоважен за възобновяване на гръцкия туристически бранш. 
Следователно първата половина на годината ще бъде сложна, добави Сувалски, и с цел да бъде реализиран резултатът от 3,5%, Гърция ще би трябвало да разчита на мощен отскок от третото тримесечие, което постоянно е най-важният интервал за брутния вътрешен артикул на страната заради пика на туристическия сезон.
UniCredit също чака двуцифрена криза през първото тримесечие. Тулия Буко, основен анализатор на банката в Гърция, съобщи пред изданието, че УниКредит чака спад от 11,3% през януари-март на годишна база и спад от 1,3% на тримесечие, след новите ограничения за блокиране, макар че към момента е рано да се прави оценка за цялостното влияние на рестриктивните мерки и тяхната дълготрайност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР