Рейтинговата агенция S&P Global Ratings постави под негативно наблюдение рейтинга

...
Рейтинговата агенция S&P Global Ratings постави под негативно наблюдение рейтинга
Коментари Харесай

S&P Global Ratings постави под негативно наблюдение рейтинга на Каталуня

Рейтинговата организация S&P Global Ratings сложи под отрицателно наблюдаване рейтинга на Каталуня поради ескалацията на несъгласията с Мадрид след референдума за самостоятелност, заяви Франс прес.

Агенцията изяснява опцията да промени рейтинга (B+/B) на Каталуня през идващите три месеца с риска от нарушение на връзката и координацията сред двете държавни управления – на Каталуня и Мадрид, основни за потенциала на Каталуня да изплати задълженията си в точния момент.

Американската рейтингова организация декларира в формалното известие, че „ не изключва намаляване на финансовото съдействие сред районното и централното държавно управление през околните месеци “.

S&P може да намали рейтинга на Каталуня с една или повече степени, в случай че връзките сред Мадрид и Барселона слагат под въпрос уговорките на Каталуня по краткосрочния дълг и финансовата поддръжка на Испания за района.

Агенцията отбелязва, че може да удостовери настоящия рейтинг, в случай че напрежението се разсее.

Каталуня има държавен дълг, еднакъв на 35,2% от нейния Брутният вътрешен продукт (75,4 милиарда евро към края на март) и би трябвало постоянно да тегли пари от специфичен фонд на Испанската страна. Регионът твърди, че обществените средства се разпределят незаслужено и това го задушава финансово, Мадрид отхвърля това.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР