Рейтинговата агенция Moody’s понижи перспективата пред рейтинга на германския производител

...
Рейтинговата агенция Moody’s понижи перспективата пред рейтинга на германския производител
Коментари Харесай

`Moody’s понижи перспективата пред рейтинга на Volkswagen

Рейтинговата организация Moody’s намали вероятността пред рейтинга на немския производител на коли Volkswagen Group. Късно в петък от организацията оповестиха, че вероятността се намалява от „ постоянна “ на „ отрицателна “ заряди „ влошените оперативни резултати на най-големия производител на коли в Европа “.

Volkswagen е най-големият авто производител в Европа, напомня „ Ройтерс “, като прибавя, че концернът е в развой на съществено преструктуриране и даже обмисля затваряне на фабрики в Германия. Аргументите за това са слабото европейско търсене, конкуренцията от Китай, провокациите пред обичайния бизнес с все по-голямото нахлуване на електрическите автомобили, както и високите разноски в Германия.

Като цяло европейските автомобилни производители се притесняват от въздействието на евентуалната комерсиална война сред Китай и Европейския съюз. Брюксел към този момент наложи мита върху вноса на китайски електрически автомобили поради несправедливите държавни дотации.

Volkswagen регистрира спад от 7% на международните доставки през третото тримесечие, като информацията за това стана ясна часове преди Moody’s да утежни вероятността пред кредитния рейтинг на най-големия авто тръст в Европа. Решението се основава на към този момент изложените проблеми пред бранша, само че и поради повишаването на ценовия напън, вероятното повишение на разноските за преструктуриране и възможните санкции, които може да бъдат наложени на Volkswagen поради пропуски при спазването на екологичните условия.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР