Рейтингите на руските управляващи и по-специално на Владимир Путин се

...
Рейтингите на руските управляващи и по-специално на Владимир Путин се
Коментари Харесай

Путин си вкара автогол с тази реформа, идват протести

Рейтингите на съветските ръководещи и по-специално на Владимир Путин се върнаха с години обратно, установи "Ведомости ", сочейки за причина замисляното повдигане на възрастта за пенсия в страната.

Според вестника рейтинговият спад може да бъде спрян единствено с "ефективна полемика за пенсионната промяна " - по данни на Фонд "Обществено мнение " (ФОМ) изборният рейтинг на президента Путин се е сринал за седмица от 62 на 54 %.

Руското държавно управление е назначено от Путин и в очите на хората таман той е виновен за вземаните решения; рейтингът му прочее "започна да се движи от повишаването на бензина ", показва Григорий Кертман от ФОМ.

Мнозина виждат в плануваната промяна "несправедлива мярка ", само че "трагедия няма, рейтингът на президента към момента е висок, а той прочее още не е декларирал позицията си ", разяснява Валерий Фьодоров, началник на социологическата организация ВЦИОМ.



Събитията ще се развият съгласно това до каква степен ще успее властта да изясни същината, параметрите на промяната и дълготрайните последствия. Това обаче е дълготрайна задача, а промяната бе оповестена едвам преди 10 дни, отбелязва Дмитрий Бадовски, началник на мозъчния център ИСЕПИ.

Руските управляващи ще би трябвало да създадат недвусмислена стъпка, с цел да покажат, че са на страната на жителите. Но към този момент няма никакъв отговор в името на какво всички би трябвало да затегнат коланите. При състояние че обществото е отвикнало от промени, това се приема с засегнатост, акцентира политологът Михаил Виноградов.

Основната цел на държавното управление е да увеличи пенсиите както на днешните, по този начин и на бъдещите пенсионери, декларира в изявление за "Известия " министърът на труда и обществената отбрана Максим Топилин.

Руските синдикати и партиите излизат на улицата, предизвестява обаче "Комерсант " в заглавие на публикация за митинги, готвени за тази седмица "практически във всички райони " на Русия.

Първите манифестации се състояха още в петък. Местните управляващи не всеки път позволяват акциите - базират се ту на международното по футбол в Руската федерация, ту на апели "за протести ", отправяни в интернет, написа изданието.



Според опозиционния "Новая газета " митингите са "неизбежни, така че управляващите ще ги оглавят " и в същото време са подготвени на отстъпки. Кремъл може да е сключил съюз със синдикатите и по-специално с Федерацията на самостоятелните профсъюзи в Русия (ФНСП). Защото е къде по-удобно да склони на компромис с лоялни деятели, в сравнение с да си има работа с политизиран митинг като акциите на опозиционера Алексей Навални, изясняват специалисти.

Руската рок група "Център " е записала два нови клипа, озаглавени "Сбогом, пенсио " и "Пенсията се сбогува с теб ", оповестява "Новие вести ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР