Рейтингите на Джо Байдън чупят рекорди. В същото време Доналд

...
Рейтингите на Джо Байдън чупят рекорди. В същото време Доналд
Коментари Харесай

Не искат да видят президента на САЩ отново в Белия дом

Рейтингите на Джо Байдън чупят върхове. В същото време Доналд Тръмп натрупа точки – макар множеството престъпни каузи. Вярно, и двамата са в преклонна възраст и това е постоянно посочван проблем. Какво чакат американците от изборите през 2024 година?

Нови дълбочини на рухването

Изминалият септември донесе на Байдън доста неприятности. Конгресът стартира следствие за импийчмънт по отношение на хипотетичните финансови измами на фамилията му. Това заяви ръководителят на Камарата на представителите Кевин Маккарти, третият човек в страната.

Не вървят нещата и във външния периметър. На срещата на Групата на двадесетте в Ню Делхи Байдън и европейските съдружници не съумяха да се спогодят за проукраински вид на окончателната резолюция с директни обвинявания против Русия. Трябваше да се оправдава с Киев: сякаш не е имало неуспех, признатото официално съобщение дава отговор на задачите на Украйна и Запада. Китай също даде своя принос. Президентът Си Цзинпин, с който Байдън разчиташе на диалог на четири очи (и неведнъж го обявяваше), не участва на срещата на върха. Експертите се съгласиха, че по този метод Пекин е посочил, че в сегашните условия няма какво да се разисква с Вашингтон на най-високо равнище. Белият дом беше заинтригуван и от срещата в Далечния изток сред Владимир Путин и водача на Северна Корея Ким Чен-ун.

А по време на седмицата на високо ниво на Общото заседание на Организация на обединените нации американският водач остана без нормалните си сътрудници: английският министър председател Риши Сунак и френският президент Еманюел Макрон не отлетяха за Ню Йорк, като се позоваха на натоварени графици. Той трябваше самичък да понесе удара за груповия Запад: най-авторитетният европейски съдружник, немският канцлер Олаф Шолц, приказва едвам вечерта - пред съвсем празна зала.

Тези неуспехи незабавно се отразиха на социологическите данни. Рейтингът на Байдън е най-нисък за целия интервал на неговото президентство.

Старост и корупция

Процентът на утвърждение и отрицание за неговата работа се обърна през август 2021 година Тогава това беше обвързвано с бягството на американци от Афганистан. Но от този момент ставаше единствено по-зле.

Според изследването на РМГ 40% от популацията утвърждава Байдън, 59% не го утвърждават. „ Харт Рисърч “ показва 41 на 56, авторитетният запас „ ЮГов “ - 43 на 54, АРГ - 39 на 56.

Близо две трети от записаните гласоподаватели имат съществени или умерени опасения по отношение на вероятното присъединяване на президента в бизнес покупко-продажбите и корупционните схеми на сина му Хънтър. Хората също не харесват възрастта му - през ноември ще навърши 81. Това е прекалено много за втори мандат - това считат болшинството от интервюираните.

Кой няма нищо срещу следствията?

Основният противник на Байдън от Републиканската партия, Доналд Тръмп, има четири наказателни каузи, заведени против него, като предстоят още няколко. Въпреки това рейтингите на утвърждение и отрицание са толкоз положителни, колкото на Байдън, а от време на време и по-добри. Някои организации, като „ Расмусен “, дават на някогашния президент 51% благосклонности. Сегашният държавен глава от дълго време не е виждал такива индикатори.

Тръмп изпреварва най-близкия си противник измежду съпартийците с най-малко 40%. Това е макар обстоятелството, че той не взе участие в скорошния спор. Между другото, той също няма да пристигна на идващите.

Според „ Харт Рисърч “ вътрешнопартийният рейтинг на някогашния президент се е нараснал от 49% през юни на 58. Освен това измежду противниците му има политици, идеологически близки до него: губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, предприемачът Вивек Рамасвами, някогашният вицепрезидент Майк Пенс. Изглежда, че разиграването на картата „ жертва на режима “ има стремежи резултат.

И още нещо: електоратът на Тръмп е доста предан към него. Така 58% от гласоподавателите на Байдън поддържат сегашния президент по-скоро на инат на републиканците. И 57% от гласоподавателите на Тръмп са за него, само че освен против демократите, а персонално.

Освен това някогашният президент води измежду селските поданици (67 към 31), мъжете (51 към 40), белите (51 към 41), в това число тези, които нямат висше обучение (63 към 32). Като цяло, в случай че през юни Байдън „ като цяло “ изпреварваше Тръмп с четири точки (49 на 45), в този момент равенството е 46. Имайки поради, че козовете против републиканеца към този момент са на масата, а свадите към настоящия жител на Белия дом занапред се разпростират, везните могат бързо да се наклонят в интерес на Тръмп.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР