Рейтингът на одобрение на президента на САЩ Джо Байдън e

...
Рейтингът на одобрение на президента на САЩ Джо Байдън e
Коментари Харесай

Популярността на Байдън отбеляза нов спад

Рейтингът на утвърждение на президента на Съединени американски щати Джо Байдън e понижен още повече тази седмица и е покрай най-ниското ниво, отбелязвано по време на ръководството му, в миг, когато остават единствено пет седмици до изборите в средата на мандата на 8 ноември, демонстрира изследване на Ipsos.
 
Извършеното в границите на два дни национално изследване е посочило, че 40% от американците утвърждават работата на Байдън, което значи спад по отношение на 41%, регистрирани предходната седмица.
 
Популярността на президента на Съединени американски щати спадна до 36% през май и юни, което ускори упованията, че неговата Демократическа партия може да загуби контрола над Камарата на представителите на Съединени американски щати през ноември, а евентуално и над Сената, напомня Българска телеграфна агенция.
 
Байдън встъпи в служба през януари 2021 година на фона на пандемията от COVID-19, като мандатът му беше белязан от икономическите последици от световната здравна рецесия, в това число внезапно възходяща инфлация.
 
Последното изследване на Ройтерс и Ipsos, извършено онлайн на британски в Съединени американски щати, се базира на отговорите от 1003 пълнолетни, в това число 448 демократи и 383 републиканци. Точността му е в границите на четири процентни пункта.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР