Рейтингът на най-ненадеждните употребявани автомобили на възраст от шест до

...
Рейтингът на най-ненадеждните употребявани автомобили на възраст от шест до
Коментари Харесай

13 най-проблемни употребявани автомобили

Рейтингът на най-ненадеждните използвани коли на възраст от шест до 20 години е формиран от анализаторите на английското издание Whatcar.com взаимно със застрахователната компания MotorEasy. Според тях този лист би трябвало да помогне на водачите да създадат верния избор на вторичния пазар, с цел да не харчат огромни пари за чести поправки на коли в бъдеще.

В анкетата са взели участие общо 25 000 водачи. Всички те бяха помолени да опишат проблемите с машините си, които са срещнали през последните 24 месеца. Въз основа на тези данни е формиран лист на най-проблемните коли. Повечето от тях се продават и са известни и на българския пазар на използвани коли.



Tesla Model S (2014-2022)

Единствената електрическа кола, попаднала в антирейтинга за надеждност, е Tesla Model S. Според изследването 64% ​​от притежателите на тази американски автомобил са имали най-малко една нередовност по време на работа за две години. Както признават притежателите, неправилната работа на електрониката, батериите, навигацията и климатика се е трансформирала в същинско главоболие за тях. Шофьорите също се оплакват от окачването и електронните асистенти.

В 50% от случаите разноските за ремонт на Tesla Model S са поети от самата компания.
 Снимка 586689
Източник:

Nissan X-Trail (2014-2022)

Според създателите на проучването японският Nissan X-Trail има репутацията във Англия на доста благонадежден кросоувър. Въпреки това, съгласно резултатите от изследването, беше допустимо да се откри, че 45% от притежателите на тази машина незабавно са се сблъскали с огромен брой неизправности по време на работа на машината. Най-често пораждат проблеми с работата на климатика, акумулатора, спирачките, електричеството, изпускателната система и скоростната кутия.

За 35% от притежателите на Nissan X-Trail ремонтът на автомобила е безвъзмезден (гаранционен). Въпреки това, 10% от интервюираните са имали по-малко шанс и са били принудени да платят повече от £1500 (почти 150 000 рубли) за работа. В половината от случаите ремонтът на автомобила лишава един ден. Останалите 50% от колите стояха в сервизите повече от седмица.

Land Rover Discovery (2004-2017)

Друг водач в антирейтинга е всъдеходът Land Rover Discovery. Собствениците на колата се оплакаха от ненадеждността на колата, както и от високата цена и сложността на ремонтите. През последните две години 46% от притежателите на Land Rover Discovery са се сблъскали с проблеми с SUV едновременно. Според автомобилистите най-често пораждат проблеми с батерията, спирачната система, мотора, горивната система и окачването.

Само 6% от колите са ремонтирани в гаранция. За множеството притежатели на Land Rover Discovery ремонтът коства £750. В същото време 35% от интервюираните споделиха, че би трябвало да платят от £1000 до £1500. за услугата. Обикновено ремонтът на SUV в сервизни центрове лиши към седмица.
 Снимка 236955
Източник:

Lexus RX (2003-2009)

Впечатляващият жанр и впечатляващата гама от варианти вършат Lexus RX привлекателна покупка. Проблемите с надеждността обаче скапаха опита на доста участници в проучването на тази машина. Така 45% от интервюираните оповестяват за проблеми с автомобила. Повечето от недоволствата на водачите бяха породени от окачването и спирачната система.

Ремонтът на японски кросоувъри също лишава доста време. В резултат на това 36% от колите са прекарали повече от седмица в сервизите.
 Снимка 221404
Източник:

Opel Astra (2009-2015)

Ситуацията с надеждността на комбито Opel Astra с бензинов мотор не е най-хубавата. Затова 44% от интервюираните оповестяват за разнообразни неизправности на тази машина, с които са се сблъскали в последно време. Най-често водачите се оплакват от работата на климатика, скоростната кутия, окачването и електрониката.

Поради възрастта на колите, нито един лидер, взел участие в анкетата, не може да разчита на безвъзмезден ремонт (в гаранция). Въпреки това, съгласно притежателите, пътуването до сервизния център не е блъснало мощно джоба им. Средната сметка за ремонт е била по-малко от £300. В съвсем всички случаи цялата работа от майсторите лишава към един ден. Само 11% от притежателите на Opel Astra са чакали колата си повече от седмица.
 Снимка 507862
Източник:

Peugeot 2008 (2013-2019)

В антирейтинга на надеждността попадна и френският кросоувър Peugeot 2008. Най-често колата има проблеми с изпускателната система и окачването. Общо към 44% от интервюираните притежатели на този модел се оплакват от такива неизправности.

Повечето водачи обаче означават, че макар повредите, колите остават в придвижване и могат независимо да стигнат до сервизните центрове. В същото време ремонтът на кросоувърите беше много дълъг - повече от седмица. В 22% от случаите Peugeot покрива разноските за ремонт (в гаранция).
 Снимка 536389
Mercedes-Benz C-Class (2014-2021)

44% от водачите са имали доста недоволства по отношение на немския седан Mercedes-Benz C-Class. Става дума извънредно за дизеловата версия на тази машина. Най-често притежателите на тези коли се сблъскват с неработеща изпускателна система и електроника. Също по този начин в листата с най-често срещаните проблеми: неизправности на окачването, мотора и батерията.

Също по този начин притежателите на седана със знак минус означиха продължителността на ремонта и цената на работата.
 Снимка 551826
Източник:

Nissan Qashqai (2014-2021)

Слабите места на японския кросоувър Nissan Qashqai от второ потомство с бензинов мотор са електрониката, батерията и климатикът. Именно върху тях се оплакаха 43% от притежателите на този автомобил по време на изследването. В същото време дизеловата трансформация на автомобила се оказа по-надеждна. През последните две години 30% от интервюираните са закарали такава кола в сервиза.

В множеството случаи неизправностите не попречиха на автомобила да дойде самичък в сервиза. Освен това за 29% от автомобилистите гаранционните поправки са платени от самия Nissan. За някои притежатели на Nissan Qashqai обаче работата удари мощно портфейла. Според тях те са били принудени да оставят повече от £1500 в сервизния център.
 Снимка 604848
Източник:

Volkswagen Golf (2003-2009)

Според резултатите от изследването немският Volkswagen Golf с дизелов мотор се трансформира в най-проблемния хечбек. Само 37% от притежателите на този модел неотдавна са били принудени да се свържат със сервизни центрове. Най-често притежателите на тези коли срещат неизправности в окачването. Малко по-малко респонденти се оплакват от неработеща електроника. Освен това в 30% от случаите тези повреди не разрешават употребата на колата и тя би трябвало незабавно да бъде закарана на ремонт с теглещ камион. Собствениците съумяха да вземат своите хечбеци от сервиза единствено седмица по-късно. Сред плюсовете - в множеството случаи ремонтът на Volkswagen Golf не беше прекомерно безценен за водачите (по-малко от £500).

Ford Kuga (2008-2013)

35% от притежателите на тези коли се оплакват от проблеми с надеждността на кросоувъра Ford Kuga от първо потомство. Тези коли са изпратени в сервизи заради проблеми в електрониката, горивната система и мотора.

Друг минус е дългият ремонт. Така че малко по-малко от половината от дефектните коли са били принудени да прекарат повече от една седмица в сервиза. Единственото позитивно нещо е, че междинната сметка за работата е по-малко от £500.
 Снимка 219605
Източник:

Hyundai Santa Fe (2013-2018)

Популярният и у нас корейски кросоувър Hyundai Santa Fe също влезе в английския антирейтинг на най-ненадеждните коли. Самите създатели на изследването поучават евентуалните клиенти да се замислят съществено, преди да купят този автомобил на вторичния пазар.

Факт е, че 35% от притежателите на кросоувъри са били принудени да се свържат със сервизни центрове заради разнообразни проблеми с автомобила. Най-често в колата се повреждаше скоростната кутия. Според водачите ремонтът на Hyundai Santa Fe лиши малко време, само че беше безценен.
 Снимка 232993
Източник:

BMW X1 (2009-2015)

Друг известен модел - BMW, X1, също попадна в листата с проблематични коли. Основното недоволство на притежателите е щета в електрониката. Също по този начин някои водачи обърнаха внимание на неправилната работа на мотора. Въпреки това, както признават самите водачи, всички тези неизправности не бяха съществени и лиши по-малко от ден, с цел да ги отстранят в сервиза.

Вярно, гаранцията не покрива нито един от тези случаи. За множеството водачи цената на ремонта не беше повече от £300.
 Снимка 278513
Източник:

Audi Q7

Авторите на проучването разказват кросоувъра Audi Q7 като огромен и софтуерно напреднал автомобил. Но все пак всяка година притежаването на тази машина става, изисква съгласно тях " от ден на ден и повече режийни разноски ". Всичко е обвързвано с честите повреди на този модел. И по този начин, 37% от притежателите оповестяват за неизправности с автомобила. Според тях най-големият проблем на този кросоувър било окачването. Шофьорите се оплакаха и от спирачките на Audi Q7.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР