Рейтингът на индонезийския президент Джоко Видодо достигна най-ниска стойност от

...
Рейтингът на индонезийския президент Джоко Видодо достигна най-ниска стойност от
Коментари Харесай

Поскъпване на олиото срина рейтинга на президента на Индонезия

Рейтингът на индонезийския президент Джоко Видодо доближи най-ниска стойност от шест години насам на фона на неодобрение от покачването на цените на олиото за готвене и неспособността на възбраната за износа да се ограничи скока на цените на стоките. Това демонстрират резултатите от огласено изследване на публичното мнение, заяви Ройтерс.

Данните са оповестени от социологическата организация " Индикатор политик Индоназия " демонстрират, че удовлетворението от президента на страната е спаднало до 58,1 % през май тази година.

Данните са най-ниският рейтинг от декември 2015 година, когато утвърждението на президента се срина до 53 %.

Спадът, който последва срив от 12 пункта от януари до април тази година, идва в миг, когато най-голямата стопанска система в Югоизточна Азия се бори да овладее вътрешното произвеждане на олио за готвене - главен артикул за семействата в Индонезия, и след шоковото решение да се забрани износът на палмово масло в края на предишния месец.

Индонезия е най-големият производител на палмово масло в света и политическото решение зашемети международните пазари.
По това време президентът съобщи, че нуждата от налични храна надвива над опасенията за приходите и възбраната ще бъде анулирана след облекчаване на вътрешните потребности.

Проучването на " Индикатор ", извършено от 5 до 10 май, сподели, че спадът в утвърждението за президента значително е обвързван с възходящата цената на олиото за готвене и последващия инфлационен резултат, както и разликата сред упованията от политиката и действителностите, откакто възбраната за експорт не докара до забележителен спад на цените.

Главният министър на стопанската система Аирланга Хартарто съобщи, че възбраната за експорт ще остане в действие, до момента в който цените на олиото за готвене не спаднат до 14 000 рупии за литър в цялата страна. Към предишния четвъртък данните на министерството на търговията демонстрират, че олиото се продава на цена от 16 600 рупии за литър(1 щатски $ = 14 620,0000 рупии).

Източник: БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР