Рейтинг класира устройствата, според обръщанията към сервизаПовечето потребители са наясно,

...
Рейтинг класира устройствата, според обръщанията към сервизаПовечето потребители са наясно,
Коментари Харесай

Смартфоните, които най-често се повреждат

Рейтинг класира устройствата, съгласно обръщанията към сервиза

Повечето консуматори са наясно, че би трябвало да сменят смарт телефоните си на всеки две или най-вече три години

Надеждността на смарт телефоните е постоянно коментиран въпрос, което е обяснимо, защото хората употребяват тези устройства непрекъснато в всекидневието си. И въпреки, че множеството консуматори са се примирили с обстоятелството на неизбежната промяна на мобилния си сателит на всеки две, най-много три години, данните за честотата на повредите при другите марки са завладяващи – най-малкото от чисто любознание.

Специализираната в анализите и консултациите компания Blancco разгласява неотдавна настоящ рейтинг на смарт телефоните, които са най-ненадеждни, т.е. имат максимален % на повреди, в последните години.

Рейтингът се базира на броя на обръщанията на притежателите на смарт телефони към сервизните центрове на производителите. Така, на процедура, рейтингът на Blancoo отразява честотата на повредите на смарт телефоните, а също по този начин какъв брой съществени са те.

iPhone 6 е отпред по % на повреди при iOS смарт телефоните (източник: Blancoo)

При сформиране на листата експертите са разгледали двете съществени групи смарт телефони, съгласно операционната система – епълските айфони с iOS и другите марки Android устройства.

iPhone 6 оглавява рейтинга на най-ненадеждните iOS смарт телефони с 22% повреди (failure rate), т.е. всеки четвърти айфон от този модел е основал проблеми на притежателя си, които са предизвикали търсене на помощ в сервизните центрове на Apple. На второ място е подложен iPhone 6S, който демонстрира 16% повреди, следван от iPhone 6S Plus с резултат от 9%.

При Android смарт телефоните е по-интересно, защото тук са съвсем всички останали производители. Blancoo не преглежда обособени модели, защото те са голям брой, а подчертава на марките като цяло. Проучването сочи, че смарт телефоните на Samsung, водача по продажби на международния пазар, имат най-висока периодичност на повреди – 27%.

Samsung, най-популярният бранд, има и най-голям % на повреди (източник: Blancoo)

На второ място Blancoo слага устройствата на китайската компания Xiaomi, при които равнището на повредите е 14,2%. Следват смарт телефоните на Motorola (9,6%) и Huawei (8,4%). На последно място в Топ 10 на рейтинга – в действителност това е най-хубавият индикатор – е марката OnePlus със единствено 2,5% равнище на повредите.
още по тематиката
Интересен е въпросът до каква степен процентът на развалените устройства зависи от известността на марката. Теоретично, не би трябвало да има пропорционална взаимозависимост сред двете, само че прави усещане, че най-разпространените Android смарт телефони – тези на Samsung, Huawei и Xiaomi – са измежду „ отличниците ” по периодичност на обръщанията към сервиза.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР