Рейнджърс и Селтик завършиха наравно 2:2 в мач от 20-ия

...
Рейнджърс и Селтик завършиха наравно 2:2 в мач от 20-ия
Коментари Харесай

Гол в края измъкна Селтик в забележително дерби срещу Рейнджърс

Рейнджърс и Селтик приключиха наедно 2:2 в мач от 20-ия кръг на шотландската Висша лига. Двата отбора изнесоха същински театър за почитателите по трибуните, а тъждество освен това числово изражение бе първо в огромното дерби на Шотландия за пръв път от сезон 2010/11. Играчите на Анге Постекоглу съумяха да вземат ранна преднина посредством Дайсен Маеда (5’), само че позволиха цялостен поврат с попадения на Райън Кент (47’) и Джеймс Таверние (53’ дузпа), с цел да възвърне равенството Киого Фурухаши (88’) в самия завършек на дуела.

Футболистите на Селтик съумяха да излязат напред още в 5-ата минута, когато сериозна неточност в защита на разреши на Даизен Маеда да овладее топката и да я прати в мрежата за 1:0. “Детелите ” се представяха много мощно в първите двайсетина минути на дуела, само че след изминаването им домакините като че ли започнаха да играят доста по-добре.

В 29-ата минута Райън Кент пропусна положително състояние да изравни, а в последните минути на първата част това стори и Алфредо Морелос, който имаше две доста положителни положения, само че първият му опит срещна гредата, а при вторият опит топката мина около лявата греда на Джо Харт.

Играчите на Рейнджърс стигнаха до изравинтелно попадение още в самото начало на втората част, когато Фешън Сакала съумя да увлече цели трима играчи в бяло и зелено към себе си, след което откри Райън Кент на левия фланг, а той с десния крайник се разписа за 1:1.

По-малко от пет минути по-късно още веднъж Сакала съумя да надиграе хърватския национал Йосип Юранович, след което заходи чудесно в наказателното поле, а там доста опасен и недомислен шпагат на Старфелт докара до дузпа в интерес на домакините. Зад топката застана капитанът на отбора Джеймс Таверние, който безусловно безапелационно прати топката в мрежата за 2:1.

В идващите минути Селтик подвигна оборотите и още веднъж придвижи по-голяма част от протичащото се на терена в половината на Рейнджърс. Те въпреки всичко доближиха до равенството едвам в 88-ата минута, когато едно привидно не толкоз рисково нахлуване отляво провокира блъсканица в наказателното поле, а топката доближи изненадващо до Кього Фурухаши, който от десетина метра прати топката в мрежата за 2:2.

В крана сметка равенството бе по-скоро в интерес на “детелините ”, които не престават да са лидер в класирането с преднина от 9 точки и общ актив от 55 пункта, а Рейнджърс е втори с 46.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР