Ревюто на дизайнерката Стела Маккартни на Седмицата на модата в

...
Ревюто на дизайнерката Стела Маккартни на Седмицата на модата в
Коментари Харесай

Панаир на изкуството и новаторство: Стела Маккартни в Париж

Ревюто на дизайнерката Стела Маккартни на Седмицата на модата в Париж беше колкото панаир на изкуството, толкоз и новаторско показване на пролетната ѝ сбирка, изпъстрена с цветни проблясъци, съобщи Асошиейтед прес. 

Принос към моделите, показани пред Центъра " Помпиду ", имаше емблематичният японски актуален художник Йошитомо Нара. След ревюто скулпторът Джеф Кунс се отби в ателието със световноизвестни статуи на Константин Бранкузи, с цел да поздрави Маккартни. 

Екологично насоченото ревю на дизайнерката също по този начин показва нововъведение с потреблението на регенеративен памук.

Подиумът, затрупан с килим в жълто, алено и синьо заслепи ВИП гостите на стилното шоу на Стела Маккартни във външния двор на Центъра " Помпиду " - фон, основан в чест на фамозния пъстър, структуралистичен екстериор на музея на изкуствата на назад във времето.

Тази жизнеспособност продължи и в пролетната сбирка, която беше типично плавна и спортна, на моменти с ярки цветове. 



Този сезон шикозните дрехи като асиметрични бели мини-рокли с веревна кройка или тесни розови топове с изрязан непряк контур служат като платно за живото въображение на Нара. Отпред художникът основава поразителни облици на девойки с огромни очи и деца в костюми на животни, разказани като " злокобни ". 

Най-забавните визии са напълно цветни, като да вземем за пример тебеширеножълт топ и панталон, съчетани с черни джапанки. Това изглеждаше атрактивно фона на яркожълтия подиум и накара стилните спецове да посегнат към фотоапаратите си.

Говорейки зад сцената, откакто поздрави своя подкрепящ я татко, някогашния бийтъл Пол Маккартни, дизайнерката показа задоволството си, че тази пролетна сбирка съставлява връх за лейбъла с 87 % резистентност.

" Това е най-устойчивата ми сбирка до момента. Надявам се, че нищо не е пожертвано. Не би трябвало да виждате нищо от устойчивостта. Все отново би трябвало да наподобява първокласно ", сподели Стела Маккартни.
        
Не е загадка, че модата е мощно разточителна промишленост. Откакто къщата й беше добита от първокласния колос Ел Ве Ем Аш (LVMH), Маккартни пое и лобистка роля в компанията, с цел да я тласне в по-екологична посока.

Този сезон един от плодовете на тази нейна роля се появи на стилния подиум. Дизайнерката съобщи, че от LVMH са платили за тригодишен пилотен план за произвеждане на регенеративен памук - отглеждан по метод, който поддържа здравето на почвата.
          
Инициативите на Стела Маккартни се преглеждат като трансформиращи и оказващи въздействие за стилната промишленост като цяло.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР