Революцията на изкуствения интелект (ИИ) е в разгара си. Новите

...
Коментари Харесай

Как изкуственият интелект променя света на игрите?


Революцията на изкуствения разсъдък (ИИ) е в разгара си. Новите технологии започнаха да трансформират разпоредбите в доста промишлености, в това число и тази на заниманието. От типичен заглавия, до съвременни видео игри и виртуални казино зали, изкуственият разсъдък може да промени потребителското преживяване радикално.

Методът, посредством който ИИ трансформира преживяването на играча, е най-общо казано посредством събиране на данни. Те дават информация на софтуера какъв брой постоянно и какъв брой дълго играе избран състезател, какви игри избира и какви са неговите умения в дадена игра. По този метод, учейки се от дейностите и усетите на геймъра, ИИ може да му предложи индивидуализирано преживяване по отношение на личните му желания и благоприятни условия.

Изкуствен разсъдък във видео игрите

Сред главните функционалности на изкуствения разсъдък във видео игрите е способността да се учи от дейностите на играчите в действително време и по този метод да трансформира хода на играта. Той оказва помощ да се основават цели светове въз основа на избора на играещия и може изцяло да персонализира играта. Също по този начин, ИИ може да реагира на равнището на умения на играча, като надлежно поправя компликацията на играта. Това прави преживяването по-персонално и доста по-интересно за потребителя, защото директно кореспондира с неговите потребности и умения.

С задоволително данни и способи за машинно образование ще може да се планува освен на какво се радва играчът сега, само че и какво ще му бъде забавно в бъдеще. По този метод играта ще може да реши по кое време да вкара нови типове куестове и задания или нови образни среди, поддържайки потребителите ангажирани с ново завладяващо наличие. Изучаването на желанията на играчите ще помогне и на фирмите, които ще имат по-ясна визия в какво да вложат средства и какво ще се хареса на техните консуматори.

фотография: 

Новите технологии в онлайн
залаганията

Използването на новите технологии може да се окаже революционно и в гейминг промишлеността. Благодарение на изкуствения разсъдък играчите могат да се насладят по по-безопасен и реален метод на обичаните си игри във виртуалните зали.

платформи като Betano непрестанно се стремят да оферират най-хубавите варианти за игра, като в същото време с това да вкарат и най-новите софтуерни нововъведения в сферата. За тази цел навлизането на изкуственият разсъдък е от значително значение, защото улеснява персонализираните оферти за игри съгласно усетите и желанията на играчите. Също по този начин технологията е от изгода за разкриване и, за пресмятане на коефициенти при онлайн
залаганията, за събиране на данни за обичаните игри на потребителите и доста други.

Как ИИ употребява игрите, с цел да се саморазвива?

Всъщност освен игрите и потребителите черпят изгоди от изкуствения разсъдък, а и противоположното. Това се случва с помощта на способността на машините да се самообучават. Те базират „ знанията си ” както на дейностите на играча, по този начин и на своя личен опит и основават връзки и модели, които им разрешават да се самоусъвършенстват. Голяма част от развиването си ИИ дължи точно на класическите игри като Го, шах и покер.

Подобни игри с високо равнище на трудност нормално изискват умения, логичност и тактика. Как обаче един компютър се научава да играе, без да знае разпоредбите на играта?

На първо място, машините проучват и обработват голям набор от данни за негативно време. Анализирането на ходовете на съперника и развиването на играта могат да бъдат комплицирана задача за един елементарен и некомпетентен в сферата човек, само че не и за компютър. Повтарящите се ходове и модели разрешават на ИИ да построи своя тактика и схващане даже за игри с изчезнала информация, каквато е покерът, където машината не знае картите на своя конкурент.

Подобна дарба за самообразование и самоусъвършенстване въз основата на лимитирана информация безспорно е революционна. Следователно, изгодите от изкуствения разсъдък могат да бъдат използвани освен в гейминг промишлеността, а ще допринесат и за развиването на от нашия живот.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР