Ревността е грозно качество, което може много бързо и драматично

...
Ревността е грозно качество, което може много бързо и драматично
Коментари Харесай

Как да се преборите с ревността?

Ревността е грозно качество, което може доста бързо и трагично да загаси пламъка на любовта. В огромни дози и без надзор тя е задушаваща и деструктивна. Тази страст обаче е изцяло човешка и съвсем няма човек, който да не я е изпитвал и да не се е сблъсквал с нея. Когато обаче това се случи, е доста значимо да я държите под надзор, с цел да не разрушите връзката с колегата си.

Ето по какъв начин да обуздаете „ зеления звяр “:

1. Мълчание

Вместо непрекъснато да задавате куп въпроси на колегата си, когато прекарва повече време на открито и с други хора, не го притискайте и разпитвайте. Дистанцирането постоянно се вижда от половинката ви и по тази причина той/тя бързо ще се позаинтересува какво се случва. Използвайте опцията да започнете един конструктивен и спокоен диалог и да обясните тъкмо какво ви мъчи.

2. Погрижете се за себе си

Вместо да трупате отрицателна сила и непрекъснато да се самоубеждавате, че обичаният човек има интерес към друг/а, по-добре вложете всички старания върху себе си като вършиме неща, които ви носят наслаждение и усъвършенстват самочувствието ви. Купете си нещо хубаво, отидете на масаж или маникюр… излезте с другарка на кино и т. н.

3. Проучете индивида, от който ревнувате

Най-добрият метод да разберете дали има смисъл въобще да ревнувате от трети човек е като се запознаете със обстановката в елементи и с него/нея. Така ще можете от първа ръка да видите има ли в действителност флирт или е единствено във вашата глава. Наблюдавайте, сприятелете се в случай че би трябвало с този човек и поемете контрола над обстановката. Както споделят: Дръж приятелите си близо и враговете си още по-близо, написа Tialoto.bg.

4. Контролирайте страстите си

Една от най-големите неточности, която можете да извършите, е да изпаднете в нервни, прочувствени прояви и да започнете да обвинявате колегата си в невярност. От една страна, в случай че не сте сигурни в това, единствено ще подкопаете доверието между тях. От друга вашата емоционалност и драматичност може единствено да изостри спора. За да постигнете задачите си, би трябвало да сте овладени и да продължите да се държите както нормално. Не давайте мотив на колегата ви да се кара с вас, а бъдете видимо щастливи и удовлетворени от живота си. Това може и да го/я накара да се замисли в действителност има ли смисъл да рискува връзките си с вас.

5. Обратна логика на психиката

Обратната логика на психиката е мощно оръжие в доста обстановки. Вместо да ограничавате колегата си, дайте му цялостната независимост да се среща с който си желае. По този метод той ще се обърка, ще се чуди дали продължавате да се интересувате от него и ще търси самичък вниманието и компанията ви.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР