Ревизията на Плана за възстановяване и устойчивост заради предвиденото свиване

...
Ревизията на Плана за възстановяване и устойчивост заради предвиденото свиване
Коментари Харесай

Ревизията на Плана за възстановяване влиза в пленарната зала още утре

Ревизията на Плана за възобновяване и резистентност поради плануваното стесняване на въглищните мощности до 2025 година с 40%, влиза в пленарната зала в четвъртък. Проекторешения в тази посока внесоха три партии - " Възраждане ", ГЕРБ-СДС и Политическа партия. Пленарната зала обаче отхвърли настояването на Политическа партия тяхното предложение да бъде обсъждано още на следващия ден, когато в дневния ред влизат плановете на другите две партии.

Проектът на Костадин Костадинов и група депутати от неговата партия предлага Народното събрание да задължи Министерски съвет Първият да предприеме всички нужни дейности за сформиране на нов Национален проект за възобновяване и резистентност. Вторият план, чиито вносители са ГЕРБ, не планува напълно нов проект, а единствено смяна на частта за енергетиката, където е стихотворец задължението за централите от Маришкия басейн. Той също задължава кабинета да предоговори текстовете.

От Политическа партия оферират Народно събрание да одобри план на решение за правене на позиция на България и иницииране на срещи с Румъния и Гърция, по отношение на отразяването на последствията от войната в Украйна върху енергийната сигурност в района и Националния проект за възобновяване и резистентност, само че предлагането им бе планувано за обсъждане от залата в петък. В аргумента си да изиска техният план да се разисква дружно с първите два, Никола Минчев уточни, че и трите проекторешения са по една тематика, а тяхното има доста повече общо с това на ГЕРБ, в сравнение с с това на " Възраждане ", което е напълно нов План.

Предложението на Минчев за включване в дневния ред бе отхвърлено с 90 гласа " за ", 10 " срещу " и 91 " въздържал се ". Това стана макар апела на Кирил Петков преди вота. Петков заяви, че тази заран е разговарял с министъра на енергетиката на Гърция. " Той сподели, че е склонен да стартираме диалог на районно равнище, съобщи Петков. " Дайте късмет да ги разгледаме тези решения за България, тъй като това е късмет за триумф, а освен политическо маневриране ", прикани залата за поддръжка Петков.

От Политическа партия са безапелационни, че гласът на три страни е с доста по-голяма тежест пред Брюксел, в сравнение с единствено на България.

Искра Михайлова от " Възраждане " възрази, като уточни, че позицията на Политическа партия е лицемерна. Тя добави, че предлагането на Политическа партия е неприемливо и е " размиване на дебата ", с цел да попречи в пленарната зала да вземат съответното решение за опазване на въглищните комплекси. Тя настоя Политическа партия да поправя текстовете си, в които имало неточности, и тогава можело да бъдат обсъждани дружно с другите два плана.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР