Ревизионното производство спрямо бизнесмена Васил Божков е приключило през юли

...
Ревизионното производство спрямо бизнесмена Васил Божков е приключило през юли
Коментари Харесай

НАП: Васил Божков е платил задълженията си към държавата, наложените обезпечителни мерки са отменени

Ревизионното произвеждане по отношение на предприемача Васил Божков е завършило през юли 2023 година с издаването на инспекционен акт, оповестява за Българска телеграфна агенция Националната организация за приходите (НАП).

Установеното в хода на проверката обвързване е платено преди издаване на акта, предвид на което все още всички наложени обезпечителни ограничения, включително във връзка с притежаваните от лицето дялове и акции в 30 търговски сдружения, са анулирани, показват от Национална агенция за приходите.

Българска телеграфна агенция изиска от Националната организация за приходите информация по отношение на запорите на парцели и сметки на компании или персонална благосъстоятелност на Васил Божков.

 

Става въпрос за запори за общо 49 634 300 лева, наложени на компании на Божков.

Вдигнати са запорите на капитала на общо 30 сдружения на Божков.

Най-сериозното поръчителство е било върху компанията " Агро Капитал 2009 " ООД, която е с капитал 56 000 000 лева, като от 44 800 400 лева от тях са били запорирани. До 2009 година компанията е била 80% благосъстоятелност директно на Васил Божков, като по-късно той резервира контрола си посредством акционерното сдружение " Инфра Холдинг ".

Другият по-значителен запор е върху " Вабо 2017 " ООД, при която са били обезпечени 2 680 000 лева

Въпреки това решение капиталът на огромна част от въпросните сдружения на Божков остават запорирани от антикорупционната комисия КПКОНПИ поради наказателно дело против него.

Към момента Васил Божков се намира под домакински арест с електронна гривна, само че и му е наложена парична гаранция в размер на 500 000 лева

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР