Reuters В традиционното си великденско слово папа Франциск призова световните лидери

...
Reuters
В традиционното си великденско слово папа Франциск призова световните лидери
Коментари Харесай

Папа Франциск призова за мир

Reuters В обичайното си великденско слово папа Франциск прикани международните водачи да се опитат да реализират мир в Либия и Сирия, с цел да могат милионите бежанци да се завърнат по домовете си, оповестява Българска телеграфна агенция, като се базира на международните организации.

" Нека спорът и кръвопролитията в Либия бъдат прекъснати. Все повече беззащитни хора умират там през последните седмици. Призовавам забърканите страни в спора да изберат разговора пред силата, с цел да не отворят още веднъж раните, оставени след десетилетие на спор и политическа неустойчивост ", съобщи Франциск. Той се се помоли и за " обичания сирийски народ, станал жертва на продължаващия спор, към който светът става все по-примирен и апатичен ". Той прикани също за " помиряване " в Южен Судан.

Пред близо 70 хиляди души, събрани на площад " Свети Петър " във Ватикана, с цел да чуят словото на Светия отец, той изрази тъгата си от смъртоносните бомбени офанзиви против църкви и хотели в Шри Ланка и изрази състрадание към " всички жертви на това толкоз грубо принуждение ", съобщи " Франс прес ".

" С огорчение научих новината за тежките атентати, донесли тъкмо през днешния ден, на Великден, печал и болежка в църкви и други места, където се събират хората в Шри Ланка ", съобщи Франциск в послание към множеството след обичайното си обръщение и благословение " Урби ет орби " ( " Към града и към света " ). Светият отец насочи думи на " изпълнена с любов непосредственост " към християнската общественост в Шри Ланка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР