Рециклирайте и използвайте повторно, за да намалите консумацията на суровини.

...
Рециклирайте и използвайте повторно, за да намалите консумацията на суровини.
Коментари Харесай

Нови правила в ЕС целят 37% по-малко отпадъци до 2040 г.

Рециклирайте и използвайте наново, с цел да намалите потреблението на първични материали. Европейска комисия предложи нови правила за понижаване на отпадъците от опаковки. Гонят се две цели: понижаване на тези боклуци с 5% до 2030 година спрямо 2018 година и способи за преработване на всички опаковки.
За образец, когато поръчате продукти от уеб сайтове за електронна търговия, вашата опаковка не би трябвало да има повече от 40% свободно пространство. Това е методът, по който желаеме да се борим с ненужните опаковки.
Виргиниюс Синкявичюс, еврокомисар по околната среда

Някои опаковки даже ще бъдат неразрешени като фолиа за еднократна приложимост за плодове и зеленчуци или дребни бутилки за шампоан в хотелите. Планът бе приветстван от последователите на така наречен кръгова стопанска система.
За пръв път редуцираме целевите индикатори за разнообразни типове опаковки. Това е доста характерно. Може да са транспортни опаковки, домашни опаковки, бутилки за питиета, вино. Всички тези категории опаковки ще бъдат рециклирани за повторна приложимост.Това е невиждано в международен мащаб и включва също по този начин стратегия за връщане на депозити за стъклени съдове.
Клариса Моравски, изпълнителен шеф на Reloop

За новите пластмасови опаковки ще се дефинира наложителна норма на рециклирано наличие. Предложенията се считат за стъпка в вярната посока, в това число от бранша за преработване. Страни членки като Италия се притесняват, че техните компании ще бъдат наранени от наредбите, свързани с повторната приложимост.
В Европа единствено 12-13% от материалите, употребявани в промишлеността, идват от преработване. Така че имаме доста огромен марж за възстановяване на кръговрата на материалите, употребявани от производствата надолу по веригата, с цел да създават продуктите, които потребителите употребяват всеки ден.
Емануел Катракис, Европейска конфедерация на рециклиращите промишлености

Предложенията би трябвало да доведат до общо понижаване на отпадъците от близо 37% в Европейски Съюз до 2040 година спрямо вид без промени в законодателството. Гражданите също са призовани да се включат, защото всеки един европеец генерира 177 кг. боклуци всяка година.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР