Рециклирането вече не е само за околната среда. То е

...
Рециклирането вече не е само за околната среда. То е
Коментари Харесай

Пет начина да бъдем по-екологични по време на пандемията

Рециклирането към този момент не е единствено за околната среда. То е значимо за всеки от нас. С толкоз доста хора, които основават боклуци вкъщи, преработването е „ по-важно от всеки път сега “, споделя админът на Агенцията за отбрана на околната среда на Съединени американски щати Андрю Уилър

Групи във Англия и Европа също предизвестиха за възможен дефицит на картон, вследствие на засилените доставки за дома. Тъй като доста предприятия са затворени и не могат да рециклират, това значи, че е  още по-важно семействата да рециклират.

Как да бъдем по-отговорни в отношението си към природата и стопанската система? Вижте в канала във vbox7:

Рециклирайте хартия и картон

Ако пазарувате повече онлайн сте забелязали, че имате от ден на ден картонени кутии. Можете да ги разгънете и подредите още у дома, след което да отидете до близкия резервоар за преработване и да ги оставите там.
 Рециклиране iStock/Getty Images
Използвайте наново торбички за еднократна приложимост

Почти всеки българин има торбичка с торбички. Хранителни магазини дават своите  артикули в найлонови и хартиени торбички, които се натрупат. Сега е идеалният миг да се замислите дали не можете да употребявате някои от тях по два или повече пъти – напълнете ги с неща, които да дарите или просто ги използвайте за отпадък вместо да купувате специфични чували.

Намалете поръчките на храна за у дома

Докато стоите повече у дома несъмнено разбирате, че арсеналът от постижими от вас предписания не е огромен. Това може да ви накара да разчитате на доставки от заведения за хранене. Всички знаем, че храната за у дома постоянно идва с големи количества салфетки и пластмасови принадлежности , които изхвърляме. Можете елементарно да помолите ресторантът да не ви ги доставя и да разчитате на приборите вкъщи.
 поръчките на храна iStock/Getty Images
По-малко питиета в кенчета

Докато сме у дома не е нужно да купуваме стек безалкохолни питиета, можем да заложим на по-големите разфасовки. Освен, че по този метод сътворяваме по-малко боклуци, ще спестим и някой лев.

Започнете домашно компостиране

Компостирането при домашни условия постоянно се смята за най – потребния, от екологична позиция метод, за справяне с битовите биоразградими боклуци. Почти две трети от боклука, генериран в домовете, се състои от органични съставни елементи (цветя, остарели плодове и зеленчуци, утайки от кафе, пакетчета от чай, черупки от яйца, плява, стърготини, сено, тревни отрязъци, дървени вейки), които се разграждат по натурален път.
 компост iStock/Getty Images

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР