Рецидивист, разсякъл с брадва глава на свой съселянин, обжалва присъда

...
Рецидивист, разсякъл с брадва глава на свой съселянин, обжалва присъда
Коментари Харесай

Жалят присъда от 3 г. за посякъл мъж с брадва

Рецидивист, разсякъл с секира глава на собствен съселянин, апелира присъда от 3 години затвор пред Апелативен съд Пловдив през днешния ден.

С присъда Окръжен съд – Пазарджик е признал Б. М. за отговорен в това, че на 17.12.2017 година в с. Варвара, област Пазарджик, е направил опит съзнателно да умъртви Г. Н., като му е нанесъл удари с секира в региона на главата.

Само намиращите се наоколо хора отървали жертвата, който се избавил с посечна рана на главата.

Деянието е осъществено при изискванията на рисков рецидив, за което подсъдимият е наказан на 3 години отнемане от независимост.

Деянието в началото е било квалифицирано по член 116 алинея 1 т. 12 от Наказателен кодекс за опит за съзнателно ликвидиране, само че след това съдът го оправдава по този член и приема, че нападателят е работил при превишаване рамките на неизбежната защита, заради което го е осъдил на 3 години отнемане от независимост.

Присъдата е протестирана от Окръжна прокуратура – Пазарджик в оправдателната й част, като неправилна.

Иска се анулация на първоинстанционната присъда и постановяване на нова, с която подсъдимият да бъде приет за отговорен за осъществено закононарушение по член 116 алинея 1 т. 12 Наказателен кодекс.

Недоволен от по този начин постановената присъда е останал и подсъдимият, който посредством своя бранител я е обжалвал като незаконосъобразна и голословна, а наложеното наказване смята за очевидно незаслужено.

Присъдата е обжалвана и от частният обвинител по делото, посредством своя повереник, с искане тя да бъде променена, наложеното наказване отнемане от независимост да бъде повишено с използване на вярната подготовка за осъщественото закононарушение.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР