Рецесията във Великобритания може да продължи по-дълго от очакваното. Това

...
Рецесията във Великобритания може да продължи по-дълго от очакваното. Това
Коментари Харесай

Изгубено десетилетие: Великобритания я чака дълга рецесия


Рецесията във Англия може да продължи по-дълго от предстоящото. Това тормози редица притежатели на заведения. Обединеното кралство към този момент не е и измежду десетте най-големи търговски сътрудници на Германия.

Конфедерацията на английската промишленост (КБИ) доста намали прогнозата си за икономическия напредък на Обединеното кралство през идната година. Вместо леко нарастване Рецесията, в която е изпаднала страната, ще продължи до края на 2023 година, изясняват специалистите.

Основната причина за слабото икономическо развиване е високата инфлация. През октомври тя доближи най-високото си равнище от 11,1%. Британската централна банка обаче чака инфлацията да остане над целевото ниво от 2% за дълго време. " Това значи, че натискът върху семействата от тази година ще се резервира до 2023 година, което ще докара до едногодишен спад в потреблението ", се споделя в изказването на КБИ. Но защото продуктивността и вложенията са слаби, допълват специалистите.
Редакцията предлага
Пъбовете чакат спад от 20%

Последиците от икономическата рецесия могат да бъдат изключително трагични за заведенията и пивоварните във. Според изчисленията на Британската асоциация на производителите на бира и пъбовете, в случай че държавното управление последователно приключи поддръжката си за енергийните разноски на заведенията до края на март 2023 година, както беше планувано по-рано, пъбовете и пивоварните ще би трябвало да се оправят със междинна загуба от 20% през идната година.

Високата инфлация оказва напън върху пъбовете, защото, от една страна, оперативните разноски се усилват, а от друга - клиентите понижават., споделя Джема Гарденър, шеф на пъб в североизточния британски град Моркам. Ръководителят на асоциацията Ема МакКларкин прикани държавното управление да даде дълготрайна гаранция, че разноските за сила и наемите ще останат " обективни и рационални ".

Търговски проблеми за Англия

През тази година Обединеното кралство ще отпадне от десетте най-големи търговски сътрудници на за първи път в най-новата история. Това сочи разбор на федералната компания за немска търговия и вложения.

Въпреки че стокообменът е повишен с 13,7% сред януари и октомври в съпоставяне със същия интервал на миналата година, това се дължи основно на инфлацията. Общата външна търговия със артикули на Германия обаче се е нараснала с 20,7% през същия интервал. Неотдавна

и от януари 2021 година към този момент не е член на митническия съюз и на единния пазар на Европейски Съюз. Въпреки че комерсиалното съглашение за подсигурява освобождение от мита в множеството области, към момента има компликации в търговията заради нарасналите административни условия. Въвеждането на скъпи и времеемки работни визи за квалифицирани служащи също затруднява съдействието.

***

Гледайте и това видео от нашия списък: 
" Англия не е преживявала нещо такова от войната насам "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР