Рецептите за лекарства няма да са само електронни от 1

...
Рецептите за лекарства няма да са само електронни от 1
Коментари Харесай

Рецептите за лекарства няма да са само електронни от 1 юни

Рецептите за медикаменти няма да са единствено електронни от 1 юни, както се предвиждаше допреди дни, оповестява " Медиапул ", като се базира на поредна смяна в наредбата за разпределяне на медикаменти, оповестена за публично разискване на уеб страницата на Министерството на здравеопазването.

Промените са подписани от служебния министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров два дни след встъпването му в служба, като с това анулира пък един от последните актове на някогашния министър - Костадин Ангелов.

Така и отсега нататък рецептите за медикаменти, които се издават както от персоналните лекари, по този начин и от лечебни заведения и от експерти, ще могат да се издават и на хартия. В претекстовете към измененията в наредбата на Кацаров се показва, че " ще се обезпечи и подсигурява цялостният достъп на популацията до лекарствени артикули ".

Последно при започване на май бе оповестено от тогавашния зам.-министър на опазването на здравето Бойко Пенков, че въвеждането на напълно електронни предписания се отсрочва до началото на юни, тъй като болничната система не бе подготвена с нужния за това програмен продукт. Преди дни здравната каса даже подсети със известие, че от 1 юни институцията ще заплаща (напълно или частично) медикаменти, които са изписани само по електронен път.

Това обаче се оказа неокончателно, тъй като последният план на наредбата е с краен период за публично разискване до 28 май, като оставя годни и хартиените предписания.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР