Рецептите с пиле са любими на всички нас, не само

...
Рецептите с пиле са любими на всички нас, не само
Коментари Харесай

Aроматни пилешки гърди по италиански

Рецептите с пиле са обичани на всички нас, освен тъй като пилешкото месо се подготвя бързо, диетично е, само че и тъй като разрешава безчет вариации. Днес ще ви предложим едно ароматно ядене с пилешки гърди, пристигнало от Италия, което е идеално за делничните летни вечери, когато не желаеме да се задържаме дълго край печката. Резултатът, уверяваме ви, ще ви хареса!

Вижте по какъв начин да приготвите Aроматни пилешки гърди по италиански

Необходими артикули:

2 супени лъжици нарязани маслини или сушени домати – каквото имате
1 скилидка чесън, счукана
½ чаена лъжичка сушени билки
200 г пълномаслено меко сирене
4 дебели части пилешки гърди без кост и кожа
4 зрели домата, нарязани на филийки
зехтин за заливане

Приготвяне на Aроматни пилешки гърди по италиански

 

СТЪПКА 1

Загрейте фурната до 220C/вентилатор. Разбийте маслините или сушените домати, чесъна и съвсем всички билки в сиренето, по-късно подправете. Направете разрез в профил на всяко от частите пилешки гърди, след което използвайте ножа си, с цел да извършите в месото нещо като джоб.

СТЪПКА 2

Напълнете всяко от частите с една четвърт от сместа от сирене, след което натиснете, с цел да пандизите. Подредете върху намаслена тава за печене. Подправете горната част на пилето, по-късно застъпете резени домати върху горната част на всяко парче пиле. Подправете, по-късно поръсетес останалите билки. Полейте със зехтин.

СТЪПКА 3

Печете 20 минути, до момента в който пилето стане златисто по краищата и доматите наподобяват леко спаружени. Сервирайте ароматните пилешки гърди по италиански със зелена салата и хрупкав самун, с цел да попиете ароматните сокове от ястието.

 Aроматни пилешки гърди по италиански

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР