Рецепти със зелев лист при болка и дискомфорт в ставите

...
Рецепти със зелев лист при болка и дискомфорт в ставите
Коментари Харесай

Рецепти със зелев лист при болка и възпаление в ставите

Рецепти със зелев лист при болежка и дискомфорт в ставите

Народните средства са чудесна опция на скъпите медикаменти. Важно преимущество на тези начини е, че множеството съставни елементи могат да бъдат открити на кухненските лавици или в хладилника. Днес ще приказваме за елементарното зеле.

Трудно е да се повярва, само че листата на този зарзават в действителност са в положение да лекуват качествено!

Тайните на зелето
Този листен зарзават има високо наличие на аскорбинова киселина (витамин С). Съдържа такива потребни микроелементи като фолиева и пантотенова киселина.

Зелето е същинско богатство, тъй като всички витамини и детайли в него са чудесни за понижаване на възпалението. Зелето има противовъзпалителни, дезинфектантни и антиоксидантни свойства. Този зарзават работи обезболяващо и облекчава дискомфорта в засегнатите области.

В допълнение към външните прояви, зелето е потребно в ежедневната диета, защото този зарзават предизвиква извеждането на токсичните субстанции от тялото и има позитивен резултат върху работата на храносмилателната система.

Рецепти със зелев лист за лекуване на възпалени стави
Тъй като зелевите листа оказват помощ за облекчение на възпалението, този съставен елемент е превъзходен за лекуване на ставите. Болките в ставите отминават бързо.

Начин 1
Зелевият лист би трябвало да се изплакне усърдно и да се създадат няколко разреза. Поставете в микровълновата и загрейте. Намажете мед върху листа и го прикрепете към зоната с мъчителни чувства. Фиксирайте с целофан и шал. Оставете да работи през нощта и повтаряйте процедурата всяка вечер, до момента в който болката не изчезне.

Начин 2
Смесете мед, горчица и камфорно масло в съответствие 1: 1: 3. Разбъркайте получената примес и нанесете върху лист зеле. Прикрепете към болната зона, както при първия способ, само че дръжте не повече от 4 часа.

Начин 3
Листът би трябвало да се измие и изсуши. След това, намачкайте го, с цел да пусне сок. Прикрепете го към възпалената става. Увийте с тиксо, закрепете с превръзка и по-късно с шал.

Начин 4
Смесете 1 ч.л. мед със стрита таблетка аспирин. Тази примес би трябвало да се нанесе върху възпалената зона и да се покрие с авансово измито зелево листо. Оставете компреса цяла нощ.

Вижте още: Богата годишна продукция от зеле. Засаждане и грижи. Полезни препоръки

Ако вършиме тези компреси постоянно, можете трайно да се отървете от болката в ставите. Имайте поради обаче, че в случай че имате мощен дискомфорт, би трябвало да се консултирате с доктор.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР