Рецепти с жълт кантарион се използват при различни здравословни проблеми.

...
Рецепти с жълт кантарион се използват при различни здравословни проблеми.
Коментари Харесай

Полезни рецепти с жълт кантарион

Рецепти с жълт кантарион се употребяват при разнообразни здравословни проблеми. Тази билка има характерен мирис и горчив усет и е доста богата на желязо, етерични масла, смола, каротин и витамин С.

Използва се най-много под формата на чай, масло, капки, капсули и таблетки.

Напоследък жълтият кантарион се потвърди като положително средство за лекуване на меланхолия и това може да бъде потвърдено от голям брой научни проучвания. Освен това е отличен за облекчение на признаците при бъбречно заболяване, хемороиди, гастрит, язва на стомаха и бодърствуване.

Рецепти с жълт кантарион

Чай при гастрит

Залейте една супена лъжица сушени цветове от жълт кантарион с 200 мл гореща вода, покрийте и оставете да престои 10-15 минути. Пийте три пъти на ден след хранене.

Чай против меланхолия и тревога

Добавете в чашата по лъжица изсушени цветове от жълт кантарион и бял равнец, залейте ги с 200 мл гореща вода и оставете да престои 10 минути. Препоръчително е да се пие три пъти дневно.

Масло за рани и изгаряния

Сложете четири огромни лъжици цветове от жълт кантарион в буркан и ги оставете за един ден да изсъхнат малко. Залейте ги с един литър зехтин, затворете буркана и оставете да престои шест седмици.

Можете да употребявате това масло при порязвания, изгаряния, рани и хемороиди.

Вино за по-добро храносмилане

Залейте петдесет грама цветове от жълт кантарион с литър бяло вино и оставете да престои на топло място за един месец. Прецежда се и се пие по 100 мл на ден преди хранене.

Вижте още: Лек против болки в ставите и костите

Жълтият кантарион подтиква чернодробните ензими да обработват медикаментите по-бързо и по този метод понижава концентрацията им в кръвта, което значи, че отстрани резултатите на лекарството, тъй че не би трябвало да се употребява по едно и също време с медикаменти, изключително с антидепресанти.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР